Közélet

2007.05.29. 08:06

250 veterán motort a siófoki találkozón

82 éves volt a legidősebb motor a siófoki veterán motoros kiállításon felsorakoztatott járművek között. A 1925-ben gyártott német motorkerékpár matuzsálemi kora ellenére csillogott villogott, ami nem is csoda, hiszen a gyűjtők akár éveket is rászánnak arra, hogy visszaállítsák az eredeti állapotot.

Kolumbán Tünde

A Dunántúl legnagyobb találkozóján 250 veterán motort láthatott a közönség a hétvégén. – A rendezvény kezdi igazi motoros találkozóvá kinőni magát – mondta a Góren József, a rendezvényt szervező Siófoki Veterán Jármű Klub titkára, akitől azt is megtudtuk, hogy nehezen találnak olyan helyet ahol elférnének.

A bemutatóra közel ezer ember volt kíváncsi, akik a régi autók, motorok mellett antik tárgyak között is válogathattak a siófoki Újhelyi strandon. A koros járművek között a figyelmes szemlélők nagyanyáink babakocsiját is felfedezhették. A 70 éves, különleges külsejű darabot eladásra kínálta gazdája.

A veterán motorokat csak néha napján rúgják be gazdáik, hiszen mint mondják egy-egy eredeti alkatrész olyan drága, hogy nem érdemes koptatni. A pünkösdi szezonnyitón a motorosok kivételt tettek, és nyeregbe pattantak, hogy a városba érkezett turistákat véget nem érő felvonulásukkal szórakoztassák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!