Édes percek

2024.03.02. 11:45

A hét süteménye: a gesztenyés vajas kifli

Egy ínycsiklandó finomsággal rúgjuk be a hétvége ajtaját. A gesztenyés vajas kifli gyorsan elkészíthető, isteni finomság reggelire, vagy desszertnek is kiváló választás.

Koszorus Rita

HOZZÁVALÓK
50 dkg liszt 
10 dkg vaj 
1 db tojássárgája 
csip só 
0.5 dl tej 
30 g élesztő 
tejföl 
A töltelékhez:
25 dkg gesztenyepüré 
1 dl tejszín 
rum vagy rumaroma 
4 dkg vaj 
1 db tojásfehérje 
1 ek cukor 

 

ELKÉSZÍTÉS
Az átszitált lisztet összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót, és tésztát gyúrunk belőle annyi tejföllel, hogy rugalmas állagú legyen.

  • Téglalap formájúra nyújtjuk, az olvasztott és langyos vajjal megkenjük, feltekerjük, mint a bejglit vagy a piskótatekercset, majd pihentetjük, illetve kelni hagyjuk kb. fél órán át.
  • Kerekre nyújtjuk, majd cikkekre vágjuk. Megtöltjük a felvert tejszínhabbal összeforgatott gesztenyepürével, majd kifli formára tekerjük, a tetejét megkenjük a felvert tojásfehérjével.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük, 20-25 perc után 150 fokra visszavesszük a hőmérsékletet, és készre sütjük. 
  •  teljes sütési idő 45-50 perc. 
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában