Édes percek
2024.03.02. 11:45
A hét süteménye: a gesztenyés vajas kifli
Egy ínycsiklandó finomsággal rúgjuk be a hétvége ajtaját. A gesztenyés vajas kifli gyorsan elkészíthető, isteni finomság reggelire, vagy desszertnek is kiváló választás.
Koszorus Rita
HOZZÁVALÓK
50 dkg liszt
10 dkg vaj
1 db tojássárgája
csip só
0.5 dl tej
30 g élesztő
tejföl
A töltelékhez:
25 dkg gesztenyepüré
1 dl tejszín
rum vagy rumaroma
4 dkg vaj
1 db tojásfehérje
1 ek cukor
ELKÉSZÍTÉS
Az átszitált lisztet összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót, és tésztát gyúrunk belőle annyi tejföllel, hogy rugalmas állagú legyen.
- Téglalap formájúra nyújtjuk, az olvasztott és langyos vajjal megkenjük, feltekerjük, mint a bejglit vagy a piskótatekercset, majd pihentetjük, illetve kelni hagyjuk kb. fél órán át.
- Kerekre nyújtjuk, majd cikkekre vágjuk. Megtöltjük a felvert tejszínhabbal összeforgatott gesztenyepürével, majd kifli formára tekerjük, a tetejét megkenjük a felvert tojásfehérjével.
- Előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük, 20-25 perc után 150 fokra visszavesszük a hőmérsékletet, és készre sütjük.
- teljes sütési idő 45-50 perc.
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre