2024.05.18. 10:30
A hét süteménye: egyszerű cseresznyés süti
Lassan berobban a cseresznye szezonja, hogy ne érjen téged felkészületlenül, hoztunk egy szuper cseresznyés desszertet.
HOZZÁVALÓK
A tésztához:
2db tojás
10dkg porcukor
0.5csom vaníliás cukor
0.5csom sütőpor
15dkg rétesliszt
A töltelékhez:
50dkg cseresznye
1ek porcukor
0.5tk őrölt fahéj
ELKÉSZÍTÉS
A cseresznyés süti töltelékéhez a cseresznyét kimagozzuk, és összeforgatjuk a fahéjjal és szegfűszeggel elkevert porcukorral.
A tésztához a tojásokat kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a t, a citrom lereszelt héját és kifacsart levét és egy csipetnyi sót. Végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és csomómentesre keverjük.
A masszát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk, a tetejét kirakjuk a cseresznyével, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL AZ EGYSZERŰ CSERESZNYÉS SÜTI
Forrás: mindmegette.hu