Recept

2024.05.18. 10:30

A hét süteménye: egyszerű cseresznyés süti

Lassan berobban a cseresznye szezonja, hogy ne érjen téged felkészületlenül, hoztunk egy szuper cseresznyés desszertet.

Koszorus Rita

HOZZÁVALÓK
A tésztához:
2db    tojás    
10dkg    porcukor    
0.5csom    vaníliás cukor    
0.5csom    sütőpor    
15dkg    rétesliszt    
A töltelékhez:
50dkg    cseresznye    
1ek    porcukor    
0.5tk    őrölt fahéj    

ELKÉSZÍTÉS
A cseresznyés süti töltelékéhez a cseresznyét kimagozzuk, és összeforgatjuk a fahéjjal és szegfűszeggel elkevert porcukorral.
A tésztához a tojásokat kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a t, a citrom lereszelt héját és kifacsart levét és egy csipetnyi sót. Végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és csomómentesre keverjük.
A masszát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk, a tetejét kirakjuk a cseresznyével, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL AZ EGYSZERŰ CSERESZNYÉS SÜTI
 

Forrás: mindmegette.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában