Az év munkáltatója

2024.01.10. 13:20

Feszültségoldó parti és rezsibónusz is van a legjobb kaposvári munkahelyen

Az elmúlt évben béreket emeltek, prémiumot adtak és fejlesztettek is a Kaposvári Villamossági Gyárban, amely tavaly 11 milliárd forintos bevételt generált. Az üzem az idei évben Kaposváron az év munkáltatója elismerést kapta.

Koszorus Rita

Fotó: Kovács Tibor

Szita Károly polgármestertől vette át Szalai Gyula a Kaposvári Villamossági Gyár ügyvezetője az elismerést. A városvezető beszédében felidézte, a gyár jogelődje 1967-ben kezdte meg működését Kaposváron. – A VBKM 11-ik üzeme volt a kaposvári gyár, az első pillanattól kezdve elterjedt a hír a gyárról, hogy megbecsüli a dolgozókat és a város társadalmi életében is szerepet vállalt. Egy év alatt 2 ezer embernek adott munkát, s végül töretlenül beleivódott a város történetébe a Kaposvári Villamossági Gyár (KVGY), mondta Szita Károly. 

szita károly szalai gyula
Fotó: Kovács Tibor 

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) somogyi megyei képviselet javaslata alapján döntött úgy a városi közgyűlés, hogy a KVGY kollektívája kapja az év munkáltatója kitüntető címet. Svajda József, a MASZSZ somogyi elnöke jó béreket kívánt a dolgozóknak 2024-re az ünnepségen. 

szalai gyula
Fotó: Kovács Tibor

Ez minden bizonnyal valósággá is válik, hiszen Szalai Gyula, a KVGY ügyvezetője elmondta: 2022-ben 19,5, tavaly pedig 21,5 százalékos béremelést hajtottak végre az üzem dolgozói körében. – Abból osztunk vissza és fejlesztünk amit megtermeltünk, tavaly a bevételünk 11 milliárd forint volt. Varga József tulajdonostársammal mi döntöttünk úgy, hogy a 40 százalékos élelmiszer infláció mellett kell még adni pluszt, második félévtől kezdve végrehajtottunk egy 7-8 százalékos inflációs bónuszt, amelyet várhatóan 2024-ben is megkapnak a dolgozóink, mondta Szalai Gyula.

 Elmondta azt is, hogy 100 millió forintos rezsibónuszt, év végi élelmiszer ajándékkosarat, valamint 138 millió forintos év végi bónuszt is kaptak a dolgozók. Szalai Gyula kiemelte: 2017. óta 95 százalékkal nőtt a KVGY bértömege, úgy hogy a létszám 5-7 százalékkal csökkent.

 

Egészséges munkahely

A KVGY Zrt. nem csak az anyagi juttatásokkal értékeli a dolgozóit, hanem a munkatársak jólléte is fontos a menedzsment számára. A vezető beosztásban lévő munkatársak menedzserszűrésen vehetnek részt, a gyár többi dolgozója pedig a Kaposvári Egészségházban ingyenes egészségügyi szűrésekre mehet el. De arra is odafigyelnek, hogy a dolgozók többsége egy műszakban dolgozzon és elindították a közelmúltban a kismama műszakot is. De arra is nagy gondot fordít a KVGY vezetése, hogy a nyugdíjas kollégák kezét ne engedjék el, velük évente találkoznak. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában