Vármegyei időjárás

2024.01.15. 07:51

Megerősödik a szél és plusz fokokat mérhetünk napközben

A déli országrészben többfelé valószínű eső, majd havas eső, hózápor. Az északnyugati szél megerősödik. +4 fok körüli maximumok várhatók.

Sonline.hu

Fotó: Németh Levente

Somogy vármegyében hétfőn előreláthatólag egy mediterrán ciklon meleg-, majd hidegfrontja okoz változékony, többfelé szeles időjárást, nyugaton hideg-, keleten melegfronti hangsúllyal.
Dél felől csapadék is érkezik, mely kezdetben eső, majd a nap folyamán havas eső, illetve havazás lehet, és ez nagyobb valószínűséggel elsősorban az ország déli felén hullik.
Az északi megyékben inkább változóan felhős égbolt és felerősödő ÉNY-i szél látszik valószínűbbnek. Ott számottevő csapadék nem várható.
Éjszaka lecsökken a felhőzet, délen is megszűnik a hóesés. Sokfelé erősödik meg a NY-i, ÉNY-i szél.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
hétfő reggel 0,
hétfő délután 4,
kedd reggel 0 fok körül alakul.

A hidegre és a melegre érzékenyek körében egyaránt erősödhetnek a panaszok. Többeknél felléphet fejfájás, vérnyomás-ingadozás, teljesítőképesség-csökkenés.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Kedden nagyrészt napos, szeles idő várható. Általában nem hullik csapadék, de északkeleten elvétve előfordulhat gyenge zápor, hózápor. Kevéssel fagypont fölött alakul a hőmérséklet. Éjszaka legyengül az ÉNY-i szél.
- Szerdán egy melegfront érheti el hazánkat. Napközben fokozatosan felélénkül a D-i szél, mely estére sokfelé meg is erősödhet. A szél a Dunántúlra jelentősebb enyhülést hozhat, északon még marad a hidegebb légtömeg. Eleinte napos-fátyolfelhős, száraz idő ígérkezik, délutántól viszont vastagodhat a felhőzet, majd estétől, északon itt-ott már hószállingózás, később dél felé terjeszkedő eső, néhol havas eső is várható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!