Vármegyénk időjárása

2024.04.27. 08:00

A szabadba csábít az időjárás

Szombaton további melegedésre van kilátás, egyre nagyobb területen emelkedik húsz fokig a hőmérséklet.

Sonline.hu

Fotó: Németh Levente

Nagyobbrészt napsütéses időnk lesz, de mérsékelt felhősödések, gomolyfelhő képződés is várható. Mérsékelt délii, délkeleti szél fúj majd. Éjszakára kiderül az ég, eseménymentes időre számíthatunk.
A jellemző hőmérséklet átlaga:
szombat reggel 6,
szombat délután 19,
vasárnap reggel 6 fok körül alakul.

Orvosmeteorológia

Fronthatással nem kell számolni, de a magasban zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

 

A legvalószínűbb folytatás:

  • Vasárnap élénk, északnyugaton továbbra is erős DDK-i szél mellett már mindenütt 20 fok fölé, a déli országrészben néhol 25 fokig melegszik fel a levegő. Túlnyomórészt derült, délutántól fátyolfelhősödő, illetve kissé gomolyfelhős időjárás ígérkezik. Csapadék nem hullik.
  • Hétfőn, kedden és május elsején napos-fátyolfelhős, nyárias időjárás valószínű, csapadék nélkül. A DK-i szél az ország nyugati, délnyugati felének nagy részén élénk, olykor erős lehet.

(forrás: eumet.hu)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!