Vármegyénk időjárása

2024.04.24. 08:00

Kifejezetten hűvös nap vár ránk

Szerdán reggel az ország legnagyobb részén megszűnik a tartós eső. Napközben inkább csak szórványos záporokra lehet készülni.

Sonline.hu

Nyugaton borongósabb, keleten változóan felhős-napos idő valószínű. A felhőzetnek megfelelően alakul a hőmérséklet is, kifejezetten hűvös napra készülhetünk. Éjszaka zömmel felhős idő valószínű, de vékonyodhat, a hajnali időszakban egyre többfelé fel is szakadozhat a felhőtakaró. Eső általában már nem esik, az északkeleti határvidéken van mér említést érdemlő esélye zápor előfordulásának.
A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda reggel 6,
szerda délután 8,
csütörtök reggel 3 fok körül alakul.

 

Orvosmeteorológia 

Térségünk fölött áthaladó ciklon miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevőktől fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához. (met.hu)

A legvalószínűbb folytatás: 

  • Csütörtökön is még élénk, majd mérséklődő északnyugati légmozgás marad a jellemző. Hajnalban ismét lehet foltokban gyenge fagy, de a nappali időszakban már megkezdődik az enyhülés. Több órás napsütésben lehet bízni országszerte, de változó felhőzet zavarja meg időről-időre a napsugarakat, melyből elszórtan kialakulhatnak futó záporok. Délnyugaton zivatar kialakulása sincs kizárva.
  • Pénteken már déliesre fordul a gyenge vagy mérsékelt légmozgás. A hajnali időszakban ezen a napon is lehet gyenge fagy, majd napközben már kellemesen emelkedik a hőmérséklet. Változóan napos-felhős időben nem valószínű komolyabb csapadék, de egy-két kis körzetet érintő zápor kialakulhat.
  • A hétvégén már határozott melegedésre van kilátás, 20 fok fölé, vasárnap már 25 fok köré melegszik a levegő. Nagyobbrészt napsütéses idő valószínű, de gomolyfelhősödéssel melyekből elszórtan előfordulhat futó záporeső is. Összességében kevés helyet érint várhatóan csapadék.
  • Hétfőre már nyárias jellegű időjárás, zömében napsütés ígérkezik gyenge, mérsékelt felhősödésekkel. Mérsékelt, nyugaton élénkebb déli, délkeleti szél várható.

(forrás: eumet.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!