Megyei időjárás

2024.05.13. 07:35

Néhol előfordulhat kisebb zápor, de többnyire napos idővel kezdjük a hetet

Hétfőn napos és erősebben felhős időszakok váltakoznak Somogyban.

Fotó: Muzslay Péter

A Dunántúl nyugati felén várhatóak gyakoribb felhősödések, míg másutt a napsütés lesz túlsúlyban. Délnyugaton, nyugaton egy-egy gyenge, kis körzetet érintő záporeső is előfordulhat, másutt csapadék nem valószínű. Keleties marad a légmozgás, mely gyenge, mérsékeltnek ígérkezik. Éjszaka is lehetnek erősebben felhős területek, az ország nagyobb részén azonban csillagfényes idő lesz. Csapadék nem hullik.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
hétfő reggel 6,
hétfő délután 20,
kedd reggel 6 fok körül alakul.

A hazánkat érintő hidegfront miatt a légköri változásokra különösen érzékenyeknél fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, fáradékonyság léphet, nőhet a reakcióidő. (forrás: met.hu)

 LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

-- Kedden változóan felhős-napos időben, néhol ismét előfordulhatnak gyenge záporok, keleten zivatar sem kizárt.

- Szerdán - jelentősen növekvő előrejelzési bizonytalansággal, az ország délnyugati felén élénk, erős DK-i szél fújhat, sok felhő, néhol kisebb eső várható, míg az ország északkeleti felén jellemzően napos, vagy változóan felhős idő valószínű, elszórtan kisebb záporokkal, egy-egy zivatarral.

- Csütörtökön zömében felhős ég, kevés napsütés, élénk, erős DK-i szél, néhol kisebb eső, záporeső most a legvalószínűbb.

- Pénteken előreláthatólag sokfelé fordul elő eső, zápor, zivatarok kialakulásához is kedvező légköri felételek körvonalazódnak. Csak kevés, bujkáló napsütésre látszik most esély. A csapadékeloszlásának függvényében a hőmérséklet is visszaeshet helyenként. (forrás: eumet.hu)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!