Megyei időjárás

2024.05.17. 07:55

Visszatér a napsütés, de a zápor sem megy messze

Pénteken eleinte erősen, majd délnyugat felől egyre nagyobb területen szakadozottan felhős égbolt, naposabbra forduló idő várható.

Fotóillusztráció

Fotó: Shutterstock

Az északkeleti térségben maradhat a legtovább felhős az égbolt, illetve ott lehetnek délelőtt még tartósabb záporok, melyek hatására a hőmérséklet is alacsonyan maradhat.
Délután a napsütés hatására újból egyre többfelé alakulhatnak ki záporok, valamint zivatarok.
Estére az ország keleti, északkeleti részére tevődik át a csapadékzóna, másutt csökken a felhőzet. Hajnalban északkeleten is megszűnik a csapadék.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
péntek reggel 11,
péntek délután 22,
szombat reggel 8 fok körül alakul.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. A délutáni hirtelen felmelegedés az arra érzékenyeket megviselheti, náluk fejfájás, szédülékenység jelentkezhet. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szombaton zömében napos, nyárias idő valószínű, mérsékelt gomolyfelhősödésekkel és kevesebb helyet érintő, főként északkeleten szórványosan kialakuló helyi záporokkal, zivatarokkal.
- Vasárnap délelőtt naposabb, majd délután ismét erősebben gomolyfelhős idő válhat jellemzővé, elszórtan, a keleti országrészben nagyobb eséllyel kialakuló záporok, zivatargócok esélyével.
- Hétfőn, kedden fülledt, nagyrészt erősen felhős, esővel, záporokkal, zivatarokkal tarkított időjárás a legvalószínűbb. Többfelé hullhat kiadós mennyiségű csapadék. Keddre valamelyest csökkenhet a hőmérséklet. forrás: eumet.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában