Zsákmány

2024.03.27. 09:33

Vitte a munkáltatója megtakarított pénzét a munkás

A Kaposvári Járási Ügyészség barcsi kirendeltsége lopás miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki félmillió forintot lovasított meg a munkáltatója házából.

Kovács Gábor László

A büntetett előéletű, próbaideje alatt álló férfi 2024 januárjában napokon keresztül ház körüli munkát végzett a megbízójánál. Felügyelet nélkül maradt, így a nyitva hagyott ajtón keresztül lehetősége volt észrevétlenül bemenni a házba, és annak lakószobáiba. Ezt a férfi kétszer is kihasználta, és az egyik polcon lévő albumból összesen 500 ezer forintot vett magához, a pénzt a ruházatába rejtette, és távozott. A megtakarított pénzének hiányát néhány nappal később észlelve a ház tulajdonosa feljelentést tett a rendőrségen, a barcsi nyomozók pedig felelősségre vonták a férfit, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte, és az ellopott pénz jelentős részét azóta vissza is fizette. 

Erről a polcról vette el a készpénzt a vádlott.

A Barcsi Járásbíróság a vád alapján mondta ki bűnösnek a vádlottat, és 70 nap elzárásra ítélte. 

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában