Kitüntetés

2024.04.26. 15:15

Bátorságért Érdemjelet kapott a kaposvári tűzoltó

Április huszonhatodikán az Országos Rendőr-főkapitányság székházában a hagyományoknak megfelelően a két szervezet együtt emlékezett meg Szent György, a rendőrség, és Szent Flórián, a tűzoltók és a tüzes mesterségek védőszentjének napjáról. A rendezvényen Ferenczi István, kaposvári tűzoltó számára Bátorságért Érdemjelet adományoztak.

Sonline.hu

Fotó: ORFK

A rendezvényen az év hivatásos állományú tagjait is elismerték. Az ünnepségen Rétvári Bence, miniszterhelyettes, belügyi államtitkár köszöntötte a kitüntetetteket. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott, egyben jutalomban részesítette Ferenczi István tűzoltó őrmestert, a Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját, aki szabadnapján egy kaposvári lakás ötödik emeletén keletkezett tüzet észlelt, a tűzeset helyszínén a sűrű füsttől fuldokló, zavarodott, sokkos állapotban lévő anyát és lányát találta meg. Az asztmás nőt a karjába vette, a lányt a vállán fogva vezette le az épület elé, majd a mentőszolgálat időközben kiérkező munkatársainak átadta őket, megmentve ezzel az életüket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában