szökésben

2024.04.22. 08:31

Levágta a nyomkövetőt, busszal akart szökni a fogoly

A Kaposvári Járási Ügyészség fogolyszökés miatt gyorsított eljárásban emelt vádat azzal a harmincas éveiben járó nigériai férfival szemben, aki miután levette magáról a nyomkövető eszközt, a kaposvári járást elhagyva igyekezett eltűnni.

Kovács Gábor László

Fotóillusztráció

Fotó: Shutterstock

A kábítószer-kereskedelem miatt megvádolt férfi 2021 májusától állt bűnügyi felügyelet hatálya alatt, melyet a Fővárosi Törvényszék legutóbb azzal
hosszabbított meg, hogy a vádlott Kaposvár járás közigazgatási területét csak külön engedéllyel hagyhatja el, és mozgását az illetékes rendőrségnek nyomkövető technikai eszközzel kell ellenőriznie. Az egyik kaposvári környéki faluban tartózkodó férfi azonban 2024 márciusának végén a kezére rögzített technikai eszközt eltávolította, majd tömegközlekedéssel először Kaposvárra utazott, ahonnan előbb Budapestre, majd Németországba kívánt tovább menni, azonban őt a fonyódi rendőrkapitányság rendőrei a Budapestre tartó vonatot Balatonlellén megállítva elfogták és őrizetbe vették. A Kaposvári Járásbíróság a menekülő férfit bűnösnek mondta ki, és 70 nap elzárásra ítélte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában