NAV

2024.04.11. 08:33

Lilit, a keresőkutyát nem lehetett átverni

Nassolnivalók csábító aromája sem tudta megtéveszteni a NAV keresőkutyájának tévedhetetlen szimatát. Lili könnyedén kiszagolta a csemegék közé rejtett több mint négyezer doboz cigarettát egy belga autóban. A fiatal elkövető több millió forint bírságra is számíthat.

Harsányi Miklós

Fotó: NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhatóság (NAV) csütörtökön azt közölte: a pénzügyőrök a nagylaki határátkelőnél állítottak meg egy furgont, ami különböző élelmiszereket szállított. A plafonig pakolt rakteret Lili – a NAV Bevetési Igazgatóság cigarettakereső kutyája – alaposan körbeszaglászta, mit sem törődve a csemegékkel.
–  A raktér hátsó falánál sorakozó legális áruk mögé 4530 doboz bolgár zárjegyes cigarettát rejtett a feketéző – olvasható a tájékoztatóban. – Az egyenruhások a teljes árukészletet megvizsgálták, kiderült, hogy a sofőr a csempészcigaretta mellett körülbelül 90 liter alkoholterméket is megpróbált eljuttatni Belgiumba.
A 25 éves férfi feszengő mosollyal csak annyit mondott a járőröknek, hogy ez a próbálkozás most nem sikerült. A járőrök a több mint tízmillió forint értékű dohányárut és alkoholt lefoglalták. Jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában