rendhagyó ünnep

2021.02.15. 19:17

Házról-házra járva tűzte fel diákjainak a szalagot az osztályfőnök

Rendhagyó szalagavatót tartott a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium egyik osztályfőnöke. A koronavírussal kapcsolatos szabályok betartásával, házról-házra járva tűzte fel diákjainak a szalagot, hogy viselhessék a jelképet a ballagásig.

Turbéki Bernadett

Országszerte elmaradtak a szalagavatók, és egyelőre bizonytalan, hogy a középiskolák meg tudják-e tartani tavasszal a rendezvényeket. Ezért döntött úgy Kovács Ágnes, a Táncsics Mihály Gimnázium 12.D osztályának osztályfőnöke, hogy nem postán küldi el a gyerekeknek a végzősöket megillető szalagot, hanem bármi is történik, feltűzi diákjai ruhájára.

– A hagyományok szerint a szalagavatóknak február volt az ideje. A mi iskolánkban az elmúlt évek során már novemberben megtartottuk, hogy a diákok hosszabb ideig hordhassák. Ebben a tanévben ez elmaradt a szalagtűző. Egy hétvégét rászántunk, és Raskoványi Miklós osztályfőnök helyettessel végiglátogattuk a gyerekeket – mesélte Kovács Ágnes. A szalagavató „túra” pénteken délután kezdődött, és vasárnap délután tűzték fel az utolsó szalagot.

– Éppen nyelvvizsgázni voltunk néhányan, és előtte, a helyszínen tűzték fel a szalagunkat. Úgy mentünk be, hogy már viselhettük – mondta Osztopáni Kristóf. – Összegyűjtöttem az osztályból a barátaimat. A fiúkkal felöltöztünk öltönybe, a lányok is a ballagási ruhába, így egy kisebb csoportban, mégis közös élmény volt – mesélte Kiss Tamás. – Sok iskolában nem kapták még meg a szalagot a diákok, nekem jó érzés, hogy a kabátomra kitűzhettem.

– Nálunk egy kisebb családi esemény volt, éppen a 18. születésnapomat ünnepeltük. Hálás vagyok az osztályfőnökömnek és a helyettesnek – árulta el Kardos Dániel, aki azóta büszkén sétál végig az utcán, szalaggal a kabátján. A szalagtűzés azonban nem helyettesíti teljesen az elmaradt ünnepséget.

– A tánc kapcsán azt érzem, hogy biztosan fejlődött volna a tánctudásom. Sajnos, többen odáig sem jutottunk el, hogy egyáltalán elmenjünk hozzá ruhát próbálni. Talán a ballagási ruha kárpótol majd – mondta Balázsi Boglárka, aki azt is elárulta, hogy az elmúlt időszakban több osztálytársával együtt felsőfokú nyelvvizsgát tettek, tanulmányi versenyek országos döntőibe jutottak, és jogosítványt szereztek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában