jótékonyság

2021.04.23. 20:00

Bárki segíthet egy licittel a vidrákon

A múlt héten bocsátotta közösségi oldalán árverésre a vidra mintás, közmunkások által készített fonott kosarait a kelevízi önkormányzat.

Góz Lilla

Forrás: Shutterstock

Fotó: Ondrej Chvatal

A két adományozónak köszönhetően 190 ezer forintot gyűjtöttek össze az ország egyetlen vidramenhelyének. Mint azt megírtuk, a vidrapark vezetőjének párja a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt, így Balogh Márta egyedül maradt e kilátástalan helyzetben a mentett állatokkal. A Somogy Természetvédelmi Szervezet Petesmalmi Vidraparkja a kormányrendeletnek megfelelve november óta zárva tart. A helyet a belépődíjakból tartják fent, és mára minden tartalékukat felélték.

A felajánlások nem álltak meg. Debrecenből Horváth Anikó saját készítésű kisállatfekhelyet ajánlott fel, amelyre a közösségi oldalon lehet nyilvánosan és anonim módon licitálni pénteken délután négy óráig. A kelevízi önkormányzat egy cicafekhelyet tett licit tárgyává. Vargáné Balatincz Krisztina polgármester elmondta: folytatják a jótékony kezdeményezést a jövőben is, azt tapasztalják sok ember szeretne segíteni a vidraparknak az ország minden tájáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában