Nyílt nap az egyetemen

2022.11.09. 19:58

Járt a puszi Máté mókusnak a MATÉ-n, de Hope sem maradt ki a jóból

Szinte az ország minden tájáról érkeztek érdeklődők a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusának nyílt napjára. A fiatalok tájékoztatást kaptak a változó felvételi eljárásról és megismerkedhettek a több, mint harminc meghirdetett képzéssel. A legnagyobb sikere Hopenak, a betanulós terápiás kutyának, valamint a campus Máté mókusának volt.

Góz Lilla

Fotó: Lang Róbert

 Volt, akit ölbe vett, más csak ölelkezve fotózkodott a Kaposvári Campus Máté mókusával. Tőle nem messze Hope, a barna labrador gyűjtötte be a simogatásokat. – Évek óta végzünk a Neveléstudományi Intézetben állatasszisztált foglalkozásokat, szeretnénk ezeket bemutatni az érdeklődőknek – mondta el Iváncsik Réka, miközben egy jutalomfalatot adott két éves kutyájának, aki betanulós státuszban van még.  Élethű újszülött babával is lehetett találkozni, amelyeket a csecsemőgondozó képzésen használnak. A standoknál az oktatók mellett hallgatók is várták az érdeklődőket. – Szeretünk a campusra járni és bármilyen kérdésre szívesen válaszolunk a képzéssel kapcsolatosan – mondta el Pilgermáyer Panna harmadéves gyógypedagógiai szakos hallgató.

 

Schulcz Vivien Gyönkről érkezett édesanyjával a nyílt napra. – A gazdasági képzések iránt érdeklődőm, kifejezetten a kereskedelem és marketing, valamint a gazdasági menedzsment szak – mondta el a fiatal. Kótai Benedek érdeklődését az agrármérnök és természetvédelmi mérnök képzés keltette fel. – Gazdálkodik a családunk és szeretném továbbvinni ezt az iránt, kaptunk tájékoztatást itt a felvételi változásokról is, szerencsére nekünk az iskolánkban az informatikai tanárunk mindenben segít – mondta el a fiatal. Orosz Lukács Dániel Győrből érkezett, ahol mezőgazdasági iskolában tanul. – Békésen a dédiék növény-és állattenyésztéssel foglalkoztak és volt a lakóhelyem mellett egy dzsondér telep és gyerekkoromban mindig lestoppoltam őket – mondta el mosolyogva. Hozzátette: nagyon tetszik a zöld szemlélete a campusnak és a fás környezet. – Eddig második helyen jelöltem volna a kaposvári képzést, de a benyomások alapján elsőként fogom – jegyezte meg az érdeklődő.

A fiataloknak Molik Mária beiskolázási koordinátor tartott előadást az új felvételi eljárásokról. Elhangzott, hogy intézményenként és szakonként lesznek változások. A közösségi oldalon folyamatosan tanácsokkal látják el a felvételizőket. – Több, mint harminc szakot hirdettünk meg, azt tapasztaltuk, hogy a villamos és gépészmérnök, valamint a lovas képzés iránt nőtt a legnagyobb mértékben az érdeklődés – mondta el Gombos Péter, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusának főigazgató helyettese. A diákoknak beszámolt az ösztöndíj lehetőségekről is. – A Kaposvár Számít Rád havi 75 ezer forintos ösztöndíjat már nem csak a műszaki képzéseken tanulók vehetik igénybe, hanem az óvópedagógusokra és a tanítókra is kiterjesztették – emelte ki a főigazgató helyettes.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában