Fotók

2023.09.26. 17:52

Az egykori kúria helyén épült új bölcsi Nagybajomban

Az egykori Pataki-kúria helyén épült új bölcsőde épületet adták át kedden Nagybajomban.

Andricz Gabriella

Fotó: Kovács Tibor

A település önkormányzata és a Somogy Vármegyei Önkormányzat által konzorciumban megvalósult 350 milliós beruházás szeptember eleje óta maximális kihasználtsággal működik, öt munkahelyet teremtve 36 gyermekkel. 

Törő Krisztina, a nagybajomi Mesevár Óvoda és Bölcsőde vezetője ismertette az épület adottságait, amely a kor igényeienk megfelelően biztosítja a kicsik ellátását. Kiemelte, hogy a három tágas, világos csoportszobával, udvarral, életkorhoz alkalmazkodó eszközökkel felszerelt intézmény alkalmas lehet egyéb foglalkozások, tréningek, megvalósításához is. 

Pirka Mátyás, a város polgármestere elmondta, hogy a településen 2020-ban elindult projekt megvalósulása nem volt teljesen zökkenőmentes, a koronavírus és az energiaválság alaposan átírta a számításokat.

– Egy kis ékszerdobozzal lett gazdagabb a település, a legértékteremtőbb beruházás az új bölcsőde, a jövő záloga, amely egyben a fiatalok megtartó erejét és az anyák munkába állását elősegítve a város értékét is emeli. A polgármester elmondta továbbá, hogy az intézmény a kétszáz férőhelyes óvoda részeként az Oktatási Hivatal bázisintézményeként is működik.  

Biró Norbert, a Somogy Váregyei Önkormányzat elnöke köszöntőbeszédében kitért arra, hogy a természetesen a gyermekeknek az a legjobb, ha családban nő fel, de sajnos a mai gazdasági körülmények ezt nem minden esetben teszik lehetővé, ezért lehet jó lehetőség, ha magas színvonalú elhivatott szakemberek között töltik mindennapjaikat a kicsik. 

– Aki bölcsödét épít, jövőt épít, bízik a jövőben, abban, hogy fejlődés lesz – köszöntötte Neszményi Zsolt főispán a megjelenteket, majd elmondta, hogy 2010 óta megháromszorozódott a bölcsődék száma Somogyban, és megkétszereződött a férőhelyek száma is. – Somogyban több mint hetven bölcsőde működik 1350 férőhellyel, és további fejlesztések is várhatók – tette hozzá a vármegye főispánja. 

Az épületet Horváth András plébános, valamint Rozgonyi Emőke és Bódis Tamás lelkipásztorok áldották meg, az eseményt az óvodás kisgyermekek műsora zárta. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában