Sonline.hu podcast

2023.12.01. 19:45

Párját ritkítja a helyi, kaposvári forralt bor

Helyi, kaposvári borral bővült a kaposvári adventi vásáron megtalálható somogyi nedűk palettája. A Bérdi Pincészet forró italaival is felmelegíthetjük magunkat a téli hidegben.

Koszorus Rita

Nem hagyta, hogy az enyészeté legyen a nagyszülői szőlő, így maga kezdte művelni. – A nagyszüleim a hatvanas évektől foglalkoztak borkészítéssel, és már egész kisgyerekként jártam velük a birtokra. Így mindig is közel állt hozzám a borkultúra, belülről jött az indíttatás, hogy belefogjak egy saját borászat létrehozásába, mondta Bérdi Dániel, alapító. Így indult a kaposvári Bérdi Pincészet története, amely újabb állomásához érkezett azzal, hogy egyedüli helyi borászatként a kaposvári adventi vásáron is megtalálható. – Egész decemberben nyitva leszünk a Kossuth téren, ahol meg lehet kóstolni a kékfrankos alapú forralt borainkat, mondta a Sonline Podcast friss adásában Bérdi Dániel a borászat tulajdonosa.

Akitől azt is megtudtuk, hogy egy különleges ízesítésű forralt bort is készít. – Ez is kékfrankos alapú, de méz és aszalt szilva is kerül bele, tette hozzá. Személyes kedvence a Bérdi Pincészet olaszrizlingje, árulta el a borkészítő. Aki akkor lenne legboldogabb, ha kisfia ugyanúgy továbbvinné a borkészítés hagyományát, mint ahogyan ő is tette. – Az útnak melyen járunk sincs vége, mindig van előrébb. Évről-évre tudatosul bennem, hogy milyen sok mindent nem tudok még, mennyi mindenre tanít a természet. Amely szeretete úgy látom, ragadós. A szikra izzik a következő generációban, a kisfiamban, de majd rajta múlik mennyire ivódik belé ez a szemlélet. A legnagyobb öröm az lenne, ha ő is beleszeretne a szőlő és bor világába, tette hozzá Bérdi Dániel.

Itt nézheted meg, milyen újdonságok várnak az idei kaposvári adventen. 

Itt olvashatsz az idei adventi programról Kaposváron.

Ha máshol forralt boroznál a megyében, arra is vannak tippjeink. Kattints ide! 

Hallgasd meg a beszélgetést! 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában