Újratervezés

2024.04.25. 08:49

Kitolja a tankolást az M7-es felújítása

Utazók, autósok figyelem: az M7-es autópályán zajló felújítások miatt több benzinkút is zárva tart. Könnyen bosszantó helyzetbe kerülhetünk, ha nem tervezünk körültekintően autónk fogyasztásával.

Hajdú Marianna

M5 autópálya.

Fotó: Bús Csaba

Az M7-es autópálya az elmúlt hetekben számos utazó számára vált kihívássá, miközben a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (MKIF) elkezdte az országos szintre hozó felújítási munkákat. 

Március 20-a óta a karbantartási tevékenységek nemcsak az autópálya főpályáját, hanem a csomópontokat és a kapcsolódó fel- és lehajtó ágakat is érintik, ami három benzinkút átmeneti bezárásához vezetett. Az érintett benzinkutak a Zalakomár, Balatonlelle és Sóstó pihenőhelynél találhatók, amelyek létfontosságúak lehetnek a horvát határtól Budapest felé utazók számára. 

A főváros felé haladva, a keresztúri és a lepsényi pihenőhelyeknél továbbra is elérhetők az üzemanyagtöltő állomások. Az utazóknak érdemes figyelembe venniük, hogy a zalakomári benzinkút helyett a balatonkeresztúri állomáson lehet tankolni, ami 30 kilométeres pluszt jelenthet az útvonalukhoz, míg a balatonlellei zárás esetében a lepsényi kút jelent alternatívát, 55 kilométeres kitérővel. A szakaszon északabbra haladva a székesfehérvári, mindkét irányból elérhető töltőállomások is felújítási munkálatokat végeztek az üzemeltető, tulajdonos vállalat saját beruházásában. A felsorolt töltőállomások azért tartanak zárva, mert az azokhoz vezető le és felhajtó sávokat a szintre hozási munkálatok során javítaniuk kell. 

– A tavalyi évben a munkáink főként a főpályát érintették, de ahol az utak állapota szükségessé teszi, ott az idén már a csomópontokat, valamint a le- és felhajtó ágakat is új burkolattal kell ellátnunk a régi, tönkrement aszfalt helyett – tájékoztatta a Sonline.hu-t Szimicsku László, az MKIF kommunikációs igazgatója. Előrehozott munkálatok a vakáció ideje alatt az M7-es autópályán Budapest és a Balaton között nem lesznek. A vállalat a mindenkori forgalomkorlátozásokat és tereléseket időben saját Facebook-oldalán, honlapján is közzéteszi és az Útinformnak is megküldi. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában