Sonline.hu videó

2024.04.29. 11:35

Lélegzetelállító népviseleti parádé Szántódpusztán

Varázslatos pillanatok és kulisszatitkok: Exkluzív videó a szántódpusztai viseletnapról

Hajdú Marianna

Felfedezzük elődeink “divatját” a szántódpusztai Viseletnapon készült lenyűgöző videófelvételen keresztül, ahol a népviseletbe öltözött néptáncosok a csárda történelmi udvarán vonulnak fel, miközben betekintést nyújtunk a backstage-ben zajló izgalmas előkészületekbe is.

A Szántódpusztai Majorságban megrendezett Viseletnap alkalmából készült videófelvétel igazi csemege a népviselet és a népi kultúra iránt érdeklődők számára. A videón a népviseletekbe öltözött néptáncos lányok mutatják be a csodálatos öltözeteket, mintha csak valódi manökenek lennének, és elegánsan vonulnak fel a csárda történelmi udvarán. A felvétel nem csupán a divatbemutató ragyogó pillanatait örökíti meg, de exkluzív bepillantást is nyújt a backstage világába, ahol a lányok öltözködnek, lázasan készülődnek, és láthatjuk az utolsó simításokat a nagy fellépés előtt.

A videó különlegessége, hogy közvetlenül részesei lehetünk ennek a pezsgő előkészületnek és megfigyelhetjük, hogyan élednek meg a múltbéli szépségek a mai korban. Ahogy a lányok megjelennek teljes öltözetükben a közönség előtt, a viseletek minden részletében rejlő művészet és a hagyományok iránti tisztelet érződik minden mozdulaton és tekinteten.

A videó nem csak a népviseleti show látványosságát, hanem az azt megelőző emberi erőfeszítéseket is bemutatja. Az öltözékben rejlő történetek és a táncosok bemutatóján keresztül a videó azt is bemutatja, hogyan lehet a hagyományokat modern környezetben is ápolni és továbbadni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában