Rongálás

2024.04.29. 12:52

Poénból álltak neki otthon szétdarabolni a kaposvári közbringát

A néhány hete üzembe állított kaposvári Tekergő rendszer máris kárt szenvedett két kamasz felelőtlensége miatt, két biciklit is használhatatlanná tettek, méghozzá szándékosan.

Kovács Gábor László

20240405 Kaposvár Elindult a Kaposvári Tekerg? névre keresztelt közbringarendszer Kaposváron. Fotó: Lang Róbert lr Somogyi Hírlap

A rendőrök két 16 éves fiatalt hallgattak ki gyanúsítottként, akik szerint jó poén volt megrongálni egy közbringát Kaposváron. Este két fiatal kölcsönkapott a barátjuktól egy előzőleg már kibérelt közbringát, hogy majd miután kicsit használják, visszaviszik egy dokkolóba. Az ígéretet nem tartották be, a kerékpárt egyikük lakásának tárolójába vitték, ahol később vandál módon szétvagdosták, szétszerelték. A megállapított kár mintegy félmillió forint. A nyomozók a fiatalkorúakat szombaton gyanúsítottként hallgatták ki, akik tettükre nem tudtak értelmes magyarázattal szolgálni, csupán jó szórakozásnak tartották a rongálást.

A Somogy Vármegyi Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a Büntető Törvénykönyv 371. § (1) alapján:

„Aki idegen vagyontárgy megsemmisítésével vagy megrongálásával kárt okoz, rongálást követ el.

(2) A büntetés vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztés, ha

a) a rongálás kisebb kárt okoz, vagy

b) a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó rongálást

ba) falfirka elhelyezésével vagy

bb) bűnszövetségben

követik el.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában