Programajánló

2024.04.25. 12:20

Zenészek nyomába eredt a volt szerzetes

Nagy zenészek, nagy szerelmek címmel múlt év őszén jelent meg Bősze Ádám kötete, amely igazi unikum a zenekedvelők körében, hiszen könnyed stílusban eredt világnagyság muzsikusok nyomába – felkutatva természetesen a komponistákat körülvevő hölgyeket is.

Lőrincz Sándor

A Bartók Rádióból, illetve a KaposFestről is ismert zenei stand-upos, antikvárius visszatérő vendég Somogyban. Kaposváron a Táncsics gimnáziumban diákok százainak tartott rendhagyó ének-zene órát, és a többi között a zeneiskolában is bűvölte már közönségét humorral dúsított ismeretterjesztő előadásaival. Május 6-án a Hotel Dorottya nagytermében tapsolhatunk a zenetörténész előadásának, de nyáron a Kultkikötőben is találkozhatunk majd a különleges misszióra vállalkozó stand-upossal. 
Bősze Ádám egyébként egykor ferences rendi szerzetes volt, elvégezte a Zeneakadémiát, s most minden lehetőséget megragad ahhoz, hogy a klasszikus zenét jópofa körítéssel, számos érdekességet felfedve korról, muzsikusról, művekről, közelebb vigye hallgatóságához – minél több fiatalt bevonva a komolyzene kínálta élménybe. 
Mint megtudtuk, ősszel ismét a vármegyeszékhelyre érkezik a népszerű zenetörténész; a Kaposváron is nagy hagyományú Szakrális Művészetek Hete keretében a Szent Imre-templomban Angyalok éneke címmel tart előadást.

Bősze Ádám május 6-án a Hotel Dorottya nagytermében lép fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában