Vármegyei időjárás

2024.05.19. 07:20

Folytatódik tovább a napos idő, némi záporral

A többórás napsütés mellett erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan (de inkább délen és keleten) zápor, zivatar is előfordul. 24 és 29 fok között alakul a hőmérséklet. A délkeleti szél néha megélénkül.

Sonline.hu

Fotó: Németh András

Somogy vármegye térségében vasárnap reggel, az ország keleti felén még lehetnek elgyengülő záporok, zivatargócok, majd délelőtt országszerte naposabbra fordul várhatóan az idő. A kezdeti rétegfelhőzet az északkeleti megyék felett maradhat meg legtovább, de a déli órákra ott is feloszlik.
Nyáriasan meleg, kissé fülledt időben a napsütés mellett délután ismét növekvő gomolyfelhőzetre van kilátás. Elszórtan, kis körzeteket érintően, nagyobb valószínűséggel a Duna vonalától keletre eső országrészben, de kis eséllyel nyugaton is kialakulnak záporok, zivatargócok. Viharos, felhőszakadással, apróbb jéggel kísért gócok kialakulásához is kedvezőek lesznek a légköri feltételek.
Este még sokfelé lehet csapadékgóc a tornyosuló gomolyfelhőkből, de éjszakára lecsökken a csapadékhajlam, csak elvétve fordulhat elő egy-egy zápor. Változó vastagságú, de növekvő felhőzet valószínű. Hajnalban itt-ott párásság is előfordul.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
vasárnap reggel 11,
vasárnap délután 24,
hétfő reggel 13 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Hétfőn, kedden, szerdán változóan felhős, időnként naposabb, máskor erősebben felhős ígérkezik kifejezetten fülledt időben, szórványosan, időben és térben eltérően esőkkel, záporokkal, zivatarokkal tarkítva. Többfelé hullhat, kis körzetet érintő, kiadós, felhőszakadás jellegű csapadék.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában