Jegyzet

2024.05.11. 08:39

Fűnyíróelv

Kovács Gábor László

Leginkább a fű nő májusban, de ezzel egyenes arányban nem növekedik az otthoni munkakedv. Egyre keresettebbek Magyarországon is a robotfűnyírók, és bár a magyar vevők legendásan árérzékenyek, egyesek mégsem sajnálnak százezreket kiperkálni ilyen kütyükért. A legnagyobb magyar barkácsáruházak adatai szerint az elmúlt években 49 százalékkal több automata fűnyírót tudtak eladni. Népszerű termékké vált, ezért a kereskedők a piac további bővülésével számolnak. Az utóbbi néhány évben megjelentek az alacsonyabb árkategóriás termékek, így a készülékek ára jelenleg 130 ezertől 2-3 millió forintig terjed. 

Nem muszáj folyton csutkára nyírni a gyepet

Persze nem mindegy a kert nagysága, és az emelkedők mérete, de akár egy okoseszközzel távolról, kényelmesen is irányítható a robotfűnyíró. A fákat és egyéb akadályokat képes kikerülni, sőt azt is képes felismerni és megvárni, amíg eláll az eső, mert csapadék esetén nem hagyja el a munkaállomást. A robotfűnyíróé a jövő, de én mégis egy kis testmozgásra esküszöm, amellett, hogy magánvéleményem szerint és esztétikai érzékem alapján nem muszáj folyton csutkára nyírni a gyepet, mert a vadvirágok szebbek, a méhek meg hasznosabbak, mint egy robotfűnyíró. De a világ ma még fűnyíróelven működik, egyre nagyobb területet akarunk a saját szempontjaink szerint rendbe rakni, és a technika segítségével megspórolni az ehhez szükséges munkát. A természet tűr, de az embernek inkább arra kellene odafigyelnie, hogy ne váljon olyan lénnyé, aki ha valahová lép, ott a fű sem terem. 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában