Verseny

2024.05.17. 14:39

Lépcsőfutásban is remekeltek a somogyi tűzoltók

Négy somogyi tűzoltó képviselte a vármegyét a IX. Országos Turul Lépcsőfutó Bajnokságon.

Góz Lilla

Fotó: Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Több, mint 150 induló rohamozta meg a tatabányai Kő-hegyet, illetve annak lépcsőit. A 419 lépcsőfok egyenetlen emelkedésével különösen nagy megterhelést rótt a sportolók szervezetére, nem is beszélve arról, hogy a korlát nem mindig nyújtott egyformán támogatást, hisz hol egyik, hol másik oldalon van elhelyezve. A mezőnyből leggyorsabban célba érkező versenyzőket négy korcsoportban, férfi és női kategóriában, sportruhában és tűzoltó védőruhában futó szekciók szerint díjazták.

Fotó: Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Szőke Hanna (Bolhás ÖTE) 7 perc 23 másodperc alatt ért fel a célba, ezzel a második helyet szerezte meg a védőruhában induló hölgyek között. A 31-40 év közötti védőruhát viselő férfiak között Vidák Balázs tűzoltó alezredes, barcsi tűzoltóparancsnok 5 perc 31 másodperc alatt teljesítette a versenyt, amely a nyolcadik legjobb időeredménynek számított. Ifj. Bodó László (KÖTÉL Egyesület) pedig – mindössze négy másodperccel lemaradva a dobogó legtetejéről – ezüstérmet zsebelt be. 
Huszonhárom, 41 és 50 év közötti férfi tette próbára magát a nem mindennapi megmérettetésen, köztük Kiss János (Bolhás ÖTE), aki ezúttal sem talált legyőzőre. 4 perc 28 másodperc alatt küzdötte le a majd’ félezer lépcsőfokot.

Fotó: Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában