Nyílt nap az ovikertben

2024.05.17. 11:31

Pedagógusok ismerkedtek az élményportával

Óvodakerti nyílt napot szerveztek a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campus Gyakorló Óvodájában csütörtökön.

Somogy több óvodájából is érkeztek pedagógusok, hogy megismerjék az intézmény élményportáját, ahol többféle zöldséget, gyümölcsöt termesztenek és állatokat is nevelnek. Nagyné Zsilovics Tímea, a gyakorlóóvoda igazgatója elmondta, négy éve kezdtek el növényekkel és állatokkal foglalkozni azért, hogy megismertessék a gyerekekkel. 

Vörös Péter, a MATE Kaposvári Campusának főigazgatója elmondta, amellett, hogy az élményportával környezettudatossá nevelik a gyerekeket, már fiatalon elkezdik őket az agrárpálya felé irányítani. – A másik fontos célkitűzésünk az volt, hogy a Neveléstudományi Intézet óvodapedagógus-hallgatói a környezeti nevelés keretében megismerkedjenek azokkal a módszertanokkal, melyekkel a gyerekeket a fenntarthatóságra nevelhetik – emelte ki Vörös Péter. Az élményporta több díjat is elnyert az elmúlt években.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában