MÁV

2024.05.18. 08:44

Pótdíjat fizetnek a feledékeny utasok

A balatoni vonalakon május 13-án elindult az előszezoni menetrend, a vonatok sűrűbb közlekedéssel, több ülőhely-kapacitással közlekednek. A vonatok nagy részére kötelező a helyjegy váltása, a vasúttársaság azt kéri utasaitól, hogy ne megszokásból utazzanak és vásárolják meg időben menetjegyüket.

Harsányi Miklós

Fotó: MÁV_Start

Az InterCity és expresszvonaton az országbérlet  és a Magyarország 24 napijegy mellé is kötelező a helyjegyet megváltani.  A MÁV azt is közölte: aki nem rendelkezik helyjeggyel ezer forintos pótdíjat kell fizetnie a helyjegy ára mellé. A kiemelt balatoni vonatok, melyek mindegyikére kötelező a helyjegy megváltása is: a Tópart IC, a Balaton IC, a Kék hullám expresszvonatok, a Szob-Vác-Rákospalota-Újpest-Velence és Fonyód között közlekedő Jégmadár expresszvonat valamint a Helikon InterRégiók esetében Pécs és Kaposvár között. Helyjegy váltása nem szükséges a Balaton partja mentén, a kijelölt helyjegymentes szakaszokon utazva. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában