Számolnak a biciklikkel

2024.05.16. 11:02

Két kilométerrel bővül a kerékpárút-hálózat

Kettő kerékpárútszakasz épül Kaposváron, jelentette be Szita Károly, a város polgármestere szerdán.

Marosi Gábor

Az egyik a Füredi út és a Raktár utcai körforgalomtól indul egészen Kaposfüredig. Az 1116 méter hosszú utat a benzinkút felőli oldalon alakítják majd ki. – Régóta vártuk ezt a fejlesztést, ezáltal biztonságosabban lehet közlekedni a településrész és Kaposvár között – hangsúlyozta Nagy Attila kaposfüredi képviselő. 

Az eseményen elhangzott, régi kérés, hogy a Guba Sándor utcai kerékpárutat összekössék az egyetemmel és Toponárral, ezért ezt a szakaszt is megépítik 1223 méter hosszúságban. – A kiviteli tervek elkészültek, a közbeszerzési eljárás kiírása folyamatban van, ezért jó esély van arra, hogy már ősszel neki tudnak állni a munkának – emelte ki Szita Károly. A polgármester a sajtótájékoztatón arról is beszélt, szakemberek állítják, hogy a vezető megbetegedések rendszeres mozgással megelőzhetőek, vagy a gyógyulást nagy mértékben segíthetik. Ezért is készült az elmúlt években több olyan beruházás a városban, mely alkalmat adhat a mozgásra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában