Egészségváros

2024.05.12. 15:05

Tízmillió forintot gyűjtöttek pluszban a nagyatádiak a kórházuknak

Több mint 10 millió forinttal egészítették ki a nagyatádiak azt az alapot, amit a névadó gyógyszergyártó adományozott a városi kórház számára a hétvégén megrendezett egészségnapon.

Györke József

Összesen 13 millió 800 ezer gyűlt össze az intézmény részére, amelyet orvosi műszerekre és eszközbeszerzésre fordítanak. Több mint 500-an, egészen pontosan 520-an vettek részt a szombati egészségsétán, mely azt jelentette, hogy ennyiszer 1500 forintot adományoztak. A Richter Egészségváros vizsgálatain 2400 szűrést végeztek húsz különféle sátorban. Elhangzott, a nap folyamán a szűrések során 200 súlyos megbetegedést fedeztek fel, köztük 20 betegnél extrém problémát találtak a szakemberek.

Fotók: Györke József

A kórház számára kiállított, 13.826.500 forintos óriásblankettát és tanúsítványt Kozma Róbert, a RG Nyrt. képviselője és átadta át Pósa István főigazgatónak.

A résztvevőket Katus Attila is átmozgatta egy közös tornával, a színpadon egymást követték a fellépők. Két nagyszerű énekesnek is tapsolhatott a közönség. Gara Bella és Kollányi Zsuzsi dalait együtt énekelték az előadókkal. Nagy sikert aratott a Nagyatádi Kötélugró Klub produkciója.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában