Ingyenes vizsgálatok

2024.05.21. 15:23

Több száz poroltót ellenőriztek

Sikeresen zárult az ingyenes tűzoltó készülék ellenőrzési akció Somogyban.

Góz Lilla

Fotó: Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az idén öt helyszínre koncentrálódott – az országban egyedülálló – lakosság számára ingyenes kézi tűzoltó készülék ellenőrzési akció Somogyban. Több száz porral oltó készüléket vizsgáltak felül a készülékjavító szolgáltatók az elmúlt hetekben. A nagybajomi, marcali, böhönyei, kadarkúti és a kaposvári ellenőrzések tapasztalatai azt mutatják, hogy egyre többen vásárolnak tűzoltó készüléket, amellyel otthonukat szeretnék nagyobb biztonságban tudni, vagy éppen az autójukban helyezik el azt. 

Fotó: Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A porral oltókat az előírásoknak megfelelően időszakonként ellenőriztetni kell, azonban ha megfeledkeznek a készülékek karbantartásáról, előfordulhat, hogy éppen baj esetén nem tudják azokat használni. Az akció célja idén is a somogyi otthonok és a közlekedő járművek biztonságának növelése volt, így a felülvizsgálaton túl, több készüléket megjavítottak, utántöltöttek a szolgáltatók, de új készülékek is gazdára találtak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában