Mit szabad és mit tilos?

2024.05.22. 11:25

Új látogatási szabályok és házirend lépett életbe a siófoki Sió-zsilipen

A Vízügyi Igazgatóság új látogatási szabályokat és házirendet vezetett be a közösségi térként is szolgáló Sió-zsilipen, a látogatók biztonságáért és a létesítmény zavartalan működése érdekében.

Hajdú Marianna

A vízügy új szabályzata részletesen meghatározza, mit tilos és mit szabad tenni a nemrégiben átadott zsilip területén. Ezek az intézkedések célja, hogy mindenki biztonságosan és élvezetesen tölthesse idejét a közösségi téren.

Mit tilos a Sió-zsilipen?

A látogatási szabályok egyértelműen felsorolják, hogy mit nem szabad tenni a területen. Tilos zavarni az üzemeltetők munkáját hangoskodással, sporttevékenységekkel, labdázással vagy hangos zenehallgatással. A látogatók számára kijelölt helyeken kívül nem szabad tartózkodni, különösen a korláttal, kerítéssel elzárt vagy "üzemi terület" táblával jelzett területeken.

Az alkoholfogyasztás és a tűzrakás szigorúan tilos a park területén. Állatokat – beleértve a kutyákat is – nem szabad behozni. Dohányozni és elektromos cigarettát használni sem lehet a közösségi téren belül. A látogatók nem közlekedhetnek gépjárművekkel, kerékpárokkal, görkorcsolyával, gördeszkával vagy rollerrel, kivéve az üzemeltető munkatársait.

Szemetelni szigorúan tilos, a látogatóknak gondoskodniuk kell a terület tisztaságáról. A környező vízfelületeken fürödni, vízbe ugrálni és horgászni sem engedélyezett. Szeles vagy viharos időjárás esetén a part menti rézsűn tartózkodni szintén tilos.

Mit szabad a Sió-zsilipen?

A látogatók számos tevékenységet végezhetnek a szabályok betartása mellett. A közösségi tér mindenki számára nyitva áll, és bárki használhatja, amennyiben követi az általánosan elfogadott viselkedési normákat. A 2 év alatti gyerekeket babakocsiban vagy a testre erősített hordozóban lehet bevinni, míg a 6 év alatti gyerekeket kézen fogva kell vezetni. A 14 év alatti gyermekek kizárólag felnőtt felügyelete mellett tartózkodhatnak az üzem területén.

Az érdeklődők számára lehetőség van a működő üzemi terület megtekintésére a kijelölt útvonalakon. A látogatók gyalogosan közlekedhetnek a területen, és élvezhetik a park szépségét és a gondozott zöldterületeket. Piknikezhetnek és pihenhetnek a kijelölt padokon és zöldterületeken. 

A látogatóknak be kell tartaniuk a kihelyezett figyelmeztető és tiltó táblák utasításait, valamint az üzemeltetői szabályzat minden pontját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában