Járványügy Somogyban

2020.04.22. 15:04

Újra együtt edzenek a Rákóczi labdarúgói

Több élvonalbeli klubhoz hasonlóan a Kaposvári Rákóczi FC együttesénél is fokozatos elővigyázatosság mellett kezdődtek el a közös edzéseket. A labdarúgók egyelőre heti három alkalommal készülnek közösen, egymástól több méteres távolságban.

Klein Péter

Ahogy arról már beszámoltunk a koronavírus-járvány miatt eddig otthon, egyénileg készültek az OTP Bank Liga NB I.-ben szereplő Kaposvári Rákóczi FC labdarúgói. Öt hét után – természetesen az egészségügyi előírásokat szem előtt tartva – azonban kedden délután már edzést vezényelt a csapatnak a zöld-fehér klub szakmai stábja. A játékosok kisebb csoportokban, két helyszínen, a stadion mögötti edzőpályán, illetve a Puskin utcai edzőközpontban kezdték el a tréningeket, ezáltal még nagyobb távolságot tudnak tartani egymás között. Az egészség megóvása érdekében a játékosok kizárólag egyénileg érkeznek az edzések helyszínére és nem öltöznek együtt.

– Jó volt újra találkozni a játékosokkal és a kollégákkal – nyilatkozta Waltner Róbert, a Kaposvári Rákóczi FC edzője. – Látszott a srácokon, hogy öt hete nem volt labdás edzésük, páran furcsábban értek labdába, mint az megszoktuk tőlük korábban. Igyekszünk minél gyorsabban visszarázódni a régi kerékvágásba. Egyelőre heti háromszor edzünk közösen, a többi napokon egyénileg készülnek tovább a játékosok. Természetesen az egészségügyi utasításokat igyekszünk minél jobban betartani. Remélem, hogy ebből a helyzetből a csapat, az ország és az egész világ jól jön majd ki. Bár ezt elég nehéz lesz megvalósítani, de pozitívan kell gondolkodni!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában