LABDARÚGÁS

2020.06.07. 10:14

Kiesett a Rákóczi az élvonalból

Az OTP Bank Liga NB I. 27. fordulójában a Paks legyőzte a Mezőkövesdet, ezzel pedig biztossá vált, hogy a Kaposvári Rákóczi FC már nem szerezhet annyi pontot, amennyivel bent maradhat az élvonalban.

Klein Péter

Nagyot küzdve gyűjtött egy pontot az OTP Bank Liga NB I. 27. fordulójának nyitómérkőzésén a Kaposvári Rákóczi FC a Debrecen otthonában. A somogyiak ezzel még matematikai esélyt szereztek arra, hogy a Paks, illetve az Újpest veresége esetén egy időre még megőrizzék első osztályú tagságukat. Paks azonban idegenben tudott nyerni a Mezőkövesd otthonában, míg az Újpest hazai környezetben verte a Budapest Honvédot, ezzel pedig eldőlt, hogy már egy csapatot sem tudnak megelőzni a somogyiak.

A Rákóczi öt év elteltével jutott vissza az élvonalba, hiszen Waltner Róbert vezetésével előbb a harmadosztályt nyerték meg, majd egy remek szezont futva a második helyen végeztek a másodosztályban a zöld-fehérek. Az élvonalban már kevesebb sikerélmény jutott a kaposváriaknak, hiszen eddig csupán három mérkőzést nyertek meg.

A bajnokságból még hat forduló van hátra. A kaposváriak legközelebb szerdán lépnek pályára a Puskás Akadémia FC otthonában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában