Helyi sport

2023.08.14. 18:15

Már tényként közlik: Neymart is bezsákolták az arabok – 6,6 millió forint lesz az órabére

A mértékadó francia sportnapilap, a L’Équipe után az olasz transzferguru, Fabrizio Romano is arról ír, hogy a Paris Saint-Germain és a szaúdi al-Hilal megegyezett a brazil labdarúgó átigazolásáról. A hírek szerint Neymar Jr. hetente több mint egymilliárd forintot keres majd a Közel-Keleten.

Korábbi fotó Fotó: Török Attila Nemzeti Sport

Az átigazolási ügyekben az egyik legtöbbet hivatkozott Fabrizio Romano szerint már eldőlt, hogy a francia Paris Saint-Germain mintegy 100 millió euró (38,28 milliárd forint) ellenében elengedi brazil futballistáját, Neymar Júniort a szaúdi al-Hilalhoz. Az olasz sportújságíró azt is tudni véli, hogy a kötelező orvosi vizsgálatokat még hétfőn elvégzik rajta, és a 31 éves játékos már a héten Szaúd-Arábiába utazik új csapatához. A dél-amerikai szélsőt 2017-ben a mai napig világrekordnak számító 222 millió euróért (jelenlegi árfolyamon 84,97 milliárd forint) vette meg a PSG, amelyhez bár 2025 nyaráig szerződés köti, de a párizsiak néhány hónapja kinevezett spanyol vezetőedzője, Luis Enrique közölte, hogy az új idényben már nem számolnak vele. 

Mennyit keres majd Neymar az al-Hilalban?

Az előzetes információk szerint – és ha nem fog elhasalni az orvosin – Neymar kettő plusz egy évre szóló szerződést ír alá az al-Hilallal, amelynél hetente 2,5 millió (1,11 milliárd forint), 

a két év alatt pedig 260 millió fontnak (115,37 milliárd forint) megfelelő összeget fog keresni

a brit Sky Sportsnál dolgozó Kaveh Solhekol szerint. Az angol újságíró azt is közölte, hogy néhány focista akár a fizetése felét is megkaphatja előlegként, ha elkötelezi magát egy szaúdi klubhoz. A brazil esetében ez 130 millió fontos, vagyis 57,69 milliárd forintos aláíráspénzt jelent.

 

Cristiano Ronaldo vs. Neymar – Kinek a fizetése a nagyobb?

Nézzük előbb, hogy mit kap két évadon át a portugál Cristiano Ronaldo az al-Nasszrnál, aki

  • évente 200 millió eurót (jelenlegi árfolyamon 76,55 milliárd forint),
  • havonta 16,6 millió eurót (6,35 milliárd forint),
  • hetente 3,8 millió eurót (1,45 milliárd forint),
  • naponta 549 ezer eurót (210,13 millió forint),
  • óránként 23 ezer eurót (8,80 millió forint),
  • percenként 384 eurót (147 ezer forint),
  • másodpercenként 6,4 eurót (2450 forint) keres.

Forrás: VG.hu 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában