Kézilabda

2023.09.18. 18:48

Máris pontokat vesztett idegenben a Siófok KC

Már a 2. fordulóban elvesztette hibátlan mérlegét a Siófok KC, mely az NB II-es női kézilabda-bajnokság ’E’ jelű csoportjában a PTE PEAC vendégeként lépett pályára.

Fotó: Siófok KC

Az összetett góllövőlistát vezető Karé Kamilla vezetésével hamar magabiztosnak tűnő előnyt épített ki a Balaton-parti együttes, mely a tizedik percben 2–7-re, majd újabb tíz perc elteltével 6–13-ra is vezetett. A szünetig hétgólos hátrányából kettőt ledolgozott a PTE PEAC U21-es gárdája, melyben többek között a siófoki nevelésű Pintér Georgina remekelt, aki nem mellesleg a vezetőedző, Pintér Károly unokája.

A fordulás után Kocsis Szilvia, Karé Kamilla és Deme Liliána góljai kellettek ahhoz, hogy visszaálljon a korábban már meglévő hétgólos különbség (16–23). A 37. perctől azonban komoly hullámvölgybe kerültek a vendégek, akik rutin hiányában nem igazán tudták megfékezni a lejtmenetet. A védekezésbe és a támadójátékba is sok hiba csúszott, ami azt eredményezte, hogy Kovács Lilla vezérletével szép fokozatosan jött vissza a mérkőzésbe a hazai csapat (28–30). A PEAC a hajrában háromszor is egyenlített, a meccslabdával viszont Koósz Karina és Soós Emese sem tudott élni, így végül igazságosnak mondható döntetlen született.

PTE PEAC U21–Siófok KC 32–32 (13–18)
Kiállítás: 10 ill. 4 perc.
Hétméteres: 4/4 ill. 3/3.

Siófok: Sándor-Györkös Rebeka, Nógrádi Anna (kapus), Posta Luca,  Bojtok Anna 7, Deme Lili 5,  Kocsis Szilvia 4, Koósz Karina 1, Póczik Kata, Gulyás Gréta, Koósz Fruzsina 2, Bozsok Dóra 3, Tóth Luca, Jócsik Nóra, Torday-Nagy Sára, Szekeres Kamilla, Karé Kamilla 10.

Pintér Károly (vezetőedző – Siófok KC): – Egy megnyert mérkőzést adtunk le döntetlenre. Úgy gondolom, hogy ez a pontvesztés a rutintalanság számlájára írható. Fiatal csapatunk van, de ez nem lehet kifogás, hétgólos előnyben ennél nyugodtabban kell kézilabdázni. Nincs rajtunk eredménykényszer, az ilyen mérkőzésekből viszont nagyon sokat lehet tanulni. Büszkeséggel tölt el, hogy a PEAC egyik legjobbja egy siófoki nevelésű játékos volt Pintér Georgina személyében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában