Jégkorong

2023.12.04. 15:33

Pázmándi Zsófiát másodszor választották a hét újoncának

Többen is gólpasszt adtak a külföldön szereplő magyar női jégkorong-válogatott tagjai közül.

Sonline.hu

Az SDHL-ben Tóth Enikő együttese, a Linköping mindhárom múlt heti meccsét megnyerte, egyaránt 5–2-re verve a Brynäst és az SDE-t, Odnoga Lotti csapatát, valamint 3–0-ra az AIK-ot. Az SDE-nek a többi találkozó jobban sikerült: a Frölundától csak szétlövésben kapott ki a stockholmi együttes, a Djurgardent pedig 4–0-ra győzte le. Utóbbi meccsen Odnoga Lotti lőtte csapata első gólját. A három meccsen összesen tizenegy lövése volt a hátvédnek.

A másodosztály északi csoportjában a Skelleftea 5–1-re verte a Lulea 2-t, Jókai-Szilágyi Kinga egy asszisztot adott. A Björklöven szétlövés után nyert 7–6-ra a MoDo 2 ellen, Németh Anikó ezúttal nem védett. A déli csoportban Soós Csenge együttese, a Troja-Ljungby 4–0-ra verte a Linköping 2-t.

A Minnesota Kreisz Emmával a soraiban kétszer is legyőzte a Minnesota Duluth együttesét, a magyar csatár egy asszisztot jegyzett.

A Maine 3–0-ra és 3–2-re verte a Vermontot, Seregély Míra az első találkozón volt gólpasszos.

A Trine továbbra is nyeretlen, a legutóbbi héten kétszer kikapott a Lake Foresttől. Gengeliczky Dorottya összesen ötször lőtt kapura és volt egy kiállítása.

A Plattsburgh 2–2-t játszott a Norwich Universityvel, majd 4–1-re verte a Potsdamot, utóbbi meccsen Pázmándi Zsófia duplázott. Az egykori kaposvári csatárt sorozatban másodszor választották meg a SUNYAC konferenciában a hét újoncának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában