Úszás

2024.02.10. 18:28

Még év eleji a tempó az uszodában

A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola által rendezett Kaposvár Kupa ötödik évadának első versenyével kezdődött az év somogyi úszók számára, akik egy remek hangulatú viadalon ugorhattak medencébe.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Róbert

Az elmúlt évekhez hasonlóan ebben az esztendőben is megrendezi a Kaposvár Kupa elnevezésű sorozatát a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola úszó szakosztálya, amely ezúttal is a csodálatos, minden igényt kielégítő Csik Ferenc Versenyuszodába várta a régió klubjainak versenyzőit. 
– Ez már az ötödik évada a sorozatunknak, melynek mindig az a lényege, hogy segítsük a sportolók felkészülését – mondta Virovecz Richárd, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola úszó szakosztályának vezetőedzője. – A téli szünetünk két és fél-három hétre nyúlott, majd az ötvenes versenymedence vízcseréje miatt a huszonöt méteresben medencében könnyebb edzésekkel indítottuk az évet. Négy hete dolgozunk újra együtt a gyerekekkel, így a jelenlegi formájuk még nagyon kezdetleges, emiatt annyit csak kértünk a kollégáimmal tőlük, hogy maximálisan tegyék oda magukat minden egyes számban, hogy versenyjellegű terhelést kapjanak. 

Virovecz Richárd, úszás, Kasi
Virovecz Richárd elégedett úszóival 
Fotó: Lang Róbert


Az év első versenyén még érződött, hogy nincsenek a legjobb formában vármegyénk úszói, de ez hamarosan megváltozik. 
– A Kaposvár Kupa második állomása már a következő, szintén négyhetes makrociklusunkat zárja majd le március elején – folytatta Virovecz Richárd. – Ugyanazon a hétvégén rendezik majd a hosszútávúszók számára az országos medencés bajnokságot, melyen szintén részt vesznek a versenyzőink, akiktől akárcsak az előző évben, ezúttal is érmeket várunk. Áprilisban a felnőtt magyar bajnokságra készülünk majd gőzerővel, bízunk benne, hogy ekkor már kirobbanó formában lesznek a sportolóink, akik közül a fiatalabbakra a korosztályos magyar bajnokságok várnak majd. A kiemelt sportolóink pedig reményeink szerint az ifjúsági Európa-bajnokságon is rajthoz állhatnak, illetve a nyíltvízen is bizonyítják, hogy válogatott formában úsznak. 

Százak álltak rajtkőre

A V. Kaposvár Kupa első állomásán tizennégy egyesület közel kétszáz úszója több mint hatszáz alkalommal rajtolt el, hogy minél jobb eredménnyel indítsa az idei versenyszezont. 
– Ahhoz képest, hogy év eleje van, jó formában úsztam, jól sikerültek a számok – fogalmazott Sárközi Szabolcs, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola úszója, aki ebben az évben szeretne felállni a dobogóra korosztálya országos bajnokságán. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában