Technikai sport

2024.04.29. 09:53

Bucsi Attila szenzációs győzelmével indult az utolsó nap a Balaton Parkon

Időmérő edzéssel és négy újabb futammal folytatódott a Laptiming Kupa programja Magyarország legújabb versenypályáján, a Balaton Park Circuiten.

Sonline.hu

Bucsi Attila, a M1RA 16 éves tehetsége a negyedik helyről rajtolva nyerte a TCR Eastern Europe vasárnap délelőtti versenyét, a Swift Cup Europe-ban Csermely Móric pedig tökéletes hétvégét tudhat maga mögött.

Az FIA CEZ GT időmérővel kezdődött az utolsó nap a 2024-es Laptiming Kupán. A több géposztályt felvonultató sorozatban a legjobb időt Adam Konopka autózta, legjobb magyarként Tim Gábor a tizedik rajtkockát szerezte meg. Ezután következett az F4-esek második versenye, ami szintén érdekes pillanatokat tartogatott a versenypályára látogató csaknem ezer néző számára. Simo Zhang, a Jenzer Motorsport pilótája sokáig a harmadik helyen autózott, de a futam vége előtt a második szektorban egyenesen beleszállt a falba. – Volt egy kisebb hibám, ami miatt megsérült az első szárnyam, egy darabja pedig beszorult az autó alá, és a falban végeztem - taglalta csalódottan a balesete körülményeit a kínai versenyző. Ez nem zavarta meg Ethan Ischert, aki fölényesen nyerte a második futamot.

Ezt követően a TCR Eastern Europe mezőnye vette birtokba a pályát, benne a szombati utólag elvett győzelme miatt sikerre éhes Bucsi Attilával. A M1RA 16 éves pilótája a negyedik helyről rajtolt, ám az előle induló lett versenyző a piros lámpák kialvása előtt bemozdult - ez láthatóan okozott egy kis káoszt. Bucsi ezt remekül használta ki, mert az első szektor végén máris az élre állt, majd a futam során magabiztos előnyt épített ki magának. – Nyilván nézői szemmel unalmas lehet egy ilyen futam, de belülről ezeket élvezzük a legjobban. Jó érzés úgy zárni a hétvégét, hogy minden körben én voltam az élen, még ha az első futamot végül is nem én nyertem– sommázta Bucsi Attila.

A Clio Kupával folytatódott a program, ahol óriási küzdelem folyt győzelemért, ám végül Bartolomiej Mireckit intette le elsőként a kockás zászló. A délelőtt utolsó eseményeként a Swift Cup Europe mezőnye állhatott fel a rajtrácsra. Csermely Móric, aki az első két versenyt megnyerte - a másodikat a nyolcadik helyről rajtolva -, ezúttal is a nyolcadik pozícióból indult.  

 

Bernula István sokáig vezetett, és nagy csatát vívott Hartmann Balázzsal és Oskar Marszalkowskival. a lengyel végül túl nagy kockázatot vállalva vetődött be Bernula mellé, így mindkettejüket leterelte a pályáról. Ebből a balesetből végül Csermely Móric jött ki a legjobban, aki ismét az élre került, és ezzel mindhárom futamot megnyerte a hétvégén. Másodikként a lengyel Dybionka zárt, a dobogó alsó fokára pedig az önhibáján kívül pozíciókat vesztő Bernula István állhatott fel. – Kicsit izgultam, hogy nem lesz időm előrejutni, mert beragadtam az ötödik helyen, és sokáig volt bent a biztonsági autó, ott kivételesen kételkedtem, aztán Balut sikerült megelőznöm, onnantól kis szerencsével megvolt a győzelem -nyilatkozott a tökéletes hétvégét záró Csermely.

Fotók: Murányi Gábor, Makai Gergely 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában