Ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság

2024.05.21. 13:31

A budapesti Eb záróeseményén kaposvári tornászok is fellépnek

Budapest ad otthont a 40. Ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságnak május 22. és 26. között. A Papp László Sportarénában fognak szőnyegre lépni Európa legjobbjai.

Trancsik Zsanett Kármen

Az LSC RG SE tornászai, akik az ötnapos kontinensviadal végén lépnek szőnyegre

A felnőtt együttes kéziszer csapat tagja, a kaposvári Farkas Júlia sérüléséből felépülve a nyitó ünnepségen fog szerepelni egy rendkívül látványos koreográfiában, melyet pénteken láthat a közönség. Az ötnapos maratoni versenyen 40 ország több mint 400 versenyzője lép szőnyegre. A felnőtt együttes kéziszer csapatok mellett a felnőtt és junior egyéni válogatottak mérik össze tudásukat. Magyarországot Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna felnőtt, valamin Barkóczi Boglárka és Vukmir Elena junior versenyzők képviselik. 

A felnőtt együttes kéziszer csapat a kaposvári Farkas Júliával (balról a harmadik) a soraiban

A szintén kaposvári LSC RG SE nagy megtiszteltetésnek örülhet, hiszen a szervezők döntése értelmében Magyarország hat legeredményesebb egyesülete delegálhatott versenyzőket az Európa-bajnokság gálaműsorába. A vasárnapi záró eseményen 15 LSC-s tornász léphet az Eb-szőnyegre, hogy egy fergeteges show műsorral búcsúzzanak a közönségtől a kontinensviadal végén.

Az esemény szakkommentátora az egyéni versenyeken végig dr. Balogh Orsolya lesz, az LSC RG SE vezetője, aki így élete ötödik világversenyét közvetíti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában