Kosárlabda

2024.05.14. 13:57

Sorsdöntő csata Kecskeméten - előzetes

Az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság (NB I./A) alsóházi rájátszásának 9. fordulójában sorsdöntő idegenbeli összecsapás vár a Kometa Kaposvári KK számára. Dalibor Damjanovic együttese szerda este 18.00 órakor a Duna-Aszfalt-DTKH Kecskemét vendégeként lép pályára.

Fotó: Lang Róbert

A képlet roppant egyszerű, csak és kizárólag akkor őrizheti meg élvonalbeli tagságát a Kaposvári KK, amennyiben nyerni tud a Kecskemét vendégeként. Ez azonban önmagában még nem érne biztos bennmaradást, hiszen az utolsó fordulóban ahhoz – ha akkor nyert a Kecskemét is – le kell még győzni hazai környezetben a már biztos bennmaradó SZTE-Szedeák gárdáját. Szerdán tehát saját kezébe veheti sorsának alakulását a somogyi együttes, mely vereség esetén kiesik a magyar élvonalból.  


05.15. (szerda) 18.00 óra
Duna-Aszfalt-DTKH Kecskemét–Kometa Kaposvári KK


Úgy érzem jól ment a játék, a pályán töltött idő alatt próbáltam ismét megtalálni a ritmust. Kissé berozsdásodtam, hiszen hat hete nem játszottam. Örültem, hogy tudtam segíteni a csapatnak és jó volt újra a társakkal játszani – fogalmazott a Kometa Kaposvári KK legponterősebb játékosa, Remy Abell.

A Kaposvár négymeccses győzelmi szériája fontos szerepet játszott abban, hogy még arról beszélhessünk, hogy van esély a bennmaradásra. Az amerikai légiós úgy véli, hogy a csapat készen áll a kihívásra.

– Kétségtelenül ez az egész szezon legfontosabb találkozója. Hiszek a csapatban, az edzői stáb tagjaiban, akik remekül felkészítettek minket. Hiszek abban, hogy úgy kosarazunk, ahogy elterveztük, pozitívak maradunk és hiszünk egymásban a pályán, így pedig a győzelem is meglehet – emelte ki Abell, aki épp a Kecskemét elleni alapszakasz mérkőzésen szenvedett térdsérülést.

A felek eddig háromszor mérték össze tudásukat a 2023/24-es szezonban, kétszer az alapszakaszban, egyszer pedig az alsóházi rájátszás első felében. Ősszel a Kaposvár Arénában némi meglepetésre 86–97-re nyert a Kecskemét, mely hazai környezetben is jobbnak bizonyult egy 104–89-es végeredménnyel záruló összecsapáson. Április 24-én, az alsóházi rájátszás odavágóján viszont már Dalibor Damjanovic együttese örülhetett a 83–76-os sikernek, mely kulcsa annak, hogy most még bennmaradási esélyről beszélhetünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában