Labdarúgó NB III.

2024.05.19. 14:17

Székesfehérvárt is bevette a Rákóczi

Babinszky Bence duplájával nyert a sérülések miatt megtizedelt Kaposvári Rákóczi FC a Fehérvár FC II. otthonában a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának 29. fordulójában.

Klein Péter Nándor

Fotó: Lang Róbert

Megfogyatkozva utazott Székesfehérvárra a Kaposvári Rákóczi FC, ugyanis sérülés miatt több alapemberére sem számíthatott Székely Tibor vezetőedző, akinek még az eltiltott Ekker Milán pótlására is ki kellett találnia valamit. A somogyiak így teljesen új hadrendben 1-3-4-3-ban léptek pályára, s viszonylag gyorsan bebizonyosodott, hogy a Rákóczi mestere remekül döntött, hiszen kiváló játékot mutatva Babinszky Bence tíz perc leforgása alatt előnyhöz juttatta a zöld-fehéreket (0–1). Ezt követően azonban változott a játék képe, a fehérvári, kiesés ellen küzdő fiatalok próbálták nyomás alá helyezni a Kaposvárt, több helyzetet is kidolgoztak, viszont Berki Marcell jobb felsőbe tartó fejesét óriási bravúrral szögletre tolta Mikler Dániel, míg Menyhárt Zsombor hiába emelte át már a kifutó kapuson is a labdát, a felső kapufa megmentette a vendégeket a góltól. Ezek a helyzetek pedig megbosszulták magukat, s Babinszky Bence egy gyönyörű szabadrúgásgóllal kettőre növelte a Rákóczi előnyét.
A második félidő kiegyenlített játékot hozott, melyben a hazaiak foggal-körömmel küzdöttek a szépítésért, míg a Rákóczi olykor remek labdakihozatalok után lezárhatta volna a találkozót, azonban legtöbbször a végletekig ki akarták játszani a helyzeteket, amikor pedig átlövéssel próbálkoztak azok elakadtak a blokkban, vagy éppen a kapufa hárított. 
A mérkőzés összképét nézve viszont a Rákóczi győzelme nem forgott igazán nagy veszélyben, így a somogyi zöld-fehérek újabb három ponttal gazdagodtak, aminek köszönhetően visszaelőzték a Dunaföldvárt, s a negyedik helyről várhatják az utolsó játéknapot.  

NB III. Dél-Nyugati csoport, 29. forduló 

Fehérvár FC II.–Kaposvári Rákóczi FC 0–2 (0–2) 
Székesfehérvár, Sóstói edzőközpont, 400 néző. V.: Takács Á. (Bán K., Keszthelyi K.). 
Fehérvár FC II.: Veszelinov – Rétfalvi (Kiss M., a 78. percben), Husvéth, Molnár Cs., Polényi – Kovács B., Pető (Kecskés, a 78. percben) – Menyhárt (Kiss Á., a 82. percben), Kovács P., Berki (Gosztonyi, a 78. percben)– Cserkuti-Németh (Csepregi, a szünetben). Vezetőedző: Imrik László. 
Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Heil, Harsányi D., Kis-Fónai – Horváth B., Pintér M. (Gál M., a 30. percben), Szederkényi, Pusztai – Babinszky, Bíró D. (Pressing., a 92. percben), N. Mazzonetto (Mayer M., a 64. percben). Vezetőedző: Székely Tibor. 
Gólszerzők: Babinszky (a 10. és a 40. percben). 
Sárga lap: Rétfalvi (a 26. percben), Kecskés (a 89. percben), Kovács B. (a 94. percben), illetve Mikler D. (az 50. percben), Horváth B. (az 51. percben), Mayer M. (a 78. percben).  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában