Kék hírek, bulvár

2009.04.06. 20:15

Másfél mázsa fogassal buktak le a balatoni orvhalászok

Százötven kiló fogassal és 35 kiló ponttyal a hálójukban próbált meglépni két orvhalász Fonyódon hétfőn.

Kolumbán Tünde

A balatonkeresztúri rapsicokon a fonyódi őrs vízirendőrei egész éjszakás megfigyelés után ütöttek rajta – tájékoztatott Nagy Jenő, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője, aki azt is hozzátette: a ma hajnali az elmúlt időszak legnagyobb rapsic fogásának számít a fogassüllőre érvényben lévő fogási tilalom kellős közepén.
– A rapsicok egyike visszaesőnek számít, ellene már többször folytattak büntetőeljárást hallopás miatt – mondta Nagy Jenő, aki arról is beszélt: a fonyódi vízirendőrök hajnalban egy nádasban foglalták le a haltolvajok motoros csónakját, amivel egész éjjel a vízen cirkáltak mire a hálójukba akadt a tetemes zsákmány.



Miközben a rapsicok kifogják a süllőt, a halászat épp a tavaszi telepítést végzi. A napokban épp a fonyódi-partoknál került a tóba 464 kiló egynyaras fogas süllő. Szakál Tamás, a Balatoni Halászati Zrt. horgászturisztikai menedzsere azt mondta: a telepített mennyiségből 300 süllőt megjelöltek, ezek kifogásáért a rendőrök nem büntetik a horgászokat, akkor sem, ha a hal méreten aluli. A horgászturisztikai menedzser azonban arra hívta fel a pecások figyelmét, hogy a jelet csak otthon vegyék ki a halból, és azt küldjék vissza a halászati vállalathoz azért, hogy a cég pontos statisztikát tudjon készíteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!