Közélet

2008.09.27. 19:15

Csak apróhal jutott a szákba

Kezdetnek nem volt rossz – a résztvevők számát tekintve valahogy így konstatálták az I. Nagy Balatoni Horgászversenyt a szervezők. Az érdeklődés elmaradt a várttól: mindössze 180-an ülték körbe a tavat.

Kolumbán Tünde

[caption id="" align="alignright" width="266"] Kevesen kevés halat fogtak
[/caption]Nem ilyen időjárást rendeltünk az biztos, és a szüret is elhalászta a horgászokat – mondta Szakál Tamás, a Balatoni Halászati Zrt. horgászturisztikai menedzsere szombaton az I. Nagy Balatoni Horgászverseny után.
Való igaz, a borult, szeles idő nem kedvezett a versenynek. A két somogyi helyszín közül Siófokon mindössze hat pecás nevezett az idén debütáló, elsősorban figyelemfelkeltő céllal rendezett megmérettetésre, de Csopakon és Almádiban azért szép számmal összegyűltek a versenyzők.

– Ezt visszaengedjük, hadd ússzon még. Jövőre is csak kell fognunk valamit – jegyezte meg némi iróniával a hangjában az egyik siófoki versenyző a mérlegelés alkalmával. Nem csoda, hogy kegyes volt a horgász, hiszen a szákban ficánkoló halacska mindössze 8 dekát nyomott. Ennél azért nagyobb pikkelyesek is akadtak a pecázók horgára, de az biztos, hogy élete halát nem most fogta ki egyik versenyző sem.

Siófokon úgy tűnt, a giliszták aktívabbak, mint a halak. Ezzel a megállapítással Bakó Peti, a babakocsis kora óta pecázó hétéves horgászpalánta is egyetértett. A legfiatalabb versenyző múlt héten 46 kiló halat fogott, ezúttal viszont mindössze 32 dekát nyomott a zsákmánya.

– Ilyen frontos, szeles időben nem eszik a hal – mondta az egyik horgász, egy másik szerint viszont öngólt lőtt a halászat a verseny megrendezésével.
Semegi Attila, a Balatoni Halászati Zrt. kereskedelmi igazgatója úgy látja: a következtetéseket le kell vonni ahhoz, hogy jövőre jobb versenyt tudjanak rendezni, de kezdetnek azért nem volt rossz ez az első sem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!