Közélet

2012.08.14. 09:22

Nagy a bizonytalanság, tisztújítás előtt a kamarák

Új vezetőséget választanak a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamaránál (SKIK): keddtől szeptember elejéig tart az eljárás.

Harsányi Miklós

A jelenlegi küldöttek és tisztségviselők négy éves mandátuma lejár, jogszabály írja elő a voksolást. Első lépésben a tagozati üléseken választják meg a küldötteket, úgy tudjuk, Somogyban 32 személyt érint az eljárás. A szeptember hatodikai tisztújító közgyűlésen az új elnök és a négy alelnök személyéről is döntenek.

– Tudomásom szerint négy megyében már lezajlott a voksolás – reagált megkeresésünkre egy kamarai tag. – Nincs abban semmi különös, hogy épp a nyári szabadságolások idejére esik az eljárás. Somogy – ebből a szempontból – az országos mezőny első felében helyezkedik el, de nem az elsők között van.

A somogyi iparkamara élén – megalakulásától kezdve – Varga József elnök áll. Az ipari tagozat elnöke Tarsoly Gyula, a kézművesé Ojtó Lajos, a kereskedelmié Gulyás Árpád, míg a szolgáltatói csoport tevékenységét Horváth Gyula irányítja. A választással kapcsolatos esetleges személyi változásokat firtató kérdésünkre senki nem kívánt jóslásokba bocsátkozni. A SKIK szerkesztőségünket egyebek mellett arról tájékoztatta: a kamara a választás előkészítésével kapcsolatban a jogszabályok által ráruházott feladatokat elvégezte.



Nagy változás előtt áll az agrárkamara is. Miután a szakminiszter kinevezi az átmeneti elnökséget, s az megtartja az első ülését, a jelenlegi vezetés mandátuma megszűnik, közölték. Erre akár még augusztusban sor kerülhet, az új agrárkamarának legkésőbb jövő márciusig fel kell állnia. Az egyik tisztségviselő jelezte: nagy a bizonytalanság, számos részlet kevésbé ismert, így nem tudni a vagyonátvétel- és átadás pontos menetét. Ez Somogyban már csak azért is különösen fontos, hiszen az agrárkamarának saját, értékes székháza van Kaposváron, ezen kívül tizenegy irodát is fenntartanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!