nincs kivételezés

2021.01.11. 07:25

Ezért nem lehet brit állampolgár Meghan Markle

Harry herceg felesége, Meghan Markle nem kapja meg a brit állampolgárságot, mivel nem felelt meg a szigorú alapkövetelményeknek.

Britain's Prince Harry, Duke of Sussex, (L) and Meghan, Duchess of Sussex arrive to attend the annual Commonwealth Service at Westminster Abbey in London on March 09, 2020. - Britain's Queen Elizabeth II has been the Head of the Commonwealth throughout her reign. Organised by the Royal Commonwealth Society, the Service is the largest annual inter-faith gathering in the United Kingdom. (Photo by Tolga AKMEN / AFP)

Forrás: Tolga AKMEN / AFP

Fotó: AFP

A szabály kimondja, hogy aki brit állampolgár szeretne lenni, annak

legalább három évet Nagy-Britanniában kell élnie. Ezt az időszakot nem töltötte ki Meghan Markle,

így nagy valószínűséggel nem fogja megkapni az állampolgárságot – írja a US Magazine.

Fotó: Origo / AFP

Harry és Meghan esküvője 2018. május 19-én volt, majd kevesebb, mint egy év után bejelentették, hogy szeretnének függetlenedni a királyi családtól. 2020. márciusában el is költöztek Kanadába, jelenleg pedig Los Angelesben élnek, ahol alapítottak egy filmes és televíziós produkciókkal is foglalkozó médiacéget Archewell néven.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!