Krimi

2024.04.25. 11:00

Megbokrosodott katonalovak ámokfutása miatt sérültek meg többen Londonban (videó)

Az incidens a brit főváros turistákkal zsúfolt belső negyedében történt. Döbbenetes felvételek...

MW

A királyi rendezvényeken gyakran szerepel az udvari lovasság, a Household Cavalry

Forrás: Getty Images

Fotó: Valentin Wolf

A rendőrség és a hadsereg beszámolói szerint a brit fegyveres erők egyik elitalakulata, a királyi családhoz kötődő rendezvényeken is gyakorta szereplő udvari lovasság, a Household Cavalry öt lova lovasát levetve elszabadult, és végigvágtatott a londoni belvároson - adta hírül az MTI.

Az egység a Buckingham-palota közelében végzett gyakorlatokat, amikor a lovak megvadultak. Matt Woodward alezredes, a Household Cavalry lovassági ezredének parancsnoka szerda esti nyilatkozatában elmondta: nagy magasságból építési anyagok zuhantak közvetlenül a gyakorlatozó egység mellé, emiatt kezdtek az egység lovai ijedt vágtatásba.

Súlyos károk 

A lovak London zsúfolt belvárosi utcáin végigvágtatva embereket sodortak el és járművekben - köztük egy városnéző buszban - okoztak jelentős károkat.

A londoni mentőszolgálat szerda esti beszámolója szerint három helyszínről négy sérültet kellett kórházba szállítani. Hárman közülük katonák, akik leestek a megbokrosodott lovakról, a negyedik sérült egy civil kerékpáros. A mentők szerint egyikük állapota sem életveszélyes.

Az öt lovat délutánig sikerült ismét befogni. Többet közülük járókelők, illetve rendőrök állítottak meg. A lovak közül legalább kettő megsérült. A közösségi médiában megjelent felvételeken látszik, hogy az egyik ló testét vér borította.

A londoni tűzoltóság szerda esti beszámolója szerint az elszabadult lovakat drónok segítségével kutatták fel. Az egyiket csaknem tíz kilométerre az incidens helyszínétől, London keleti részében találták meg. A lovak közül legalább kettő megsérült. A közösségi médiában megjelent felvételeken látszik, hogy az egyik ló testét vér borította:

A borítókép illusztráció!

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!