Online interjúk

Online interjú Demeter Györggyel

Online interjú Demeter Györggyel

2016.12.20.

A Békésszentandráson született Demeter Györgyöt sarkadi testnevelés tanára, Negru György ismertette meg a röplabda alapjaival, s eleinte még az atlétika mellett püfölte a labdát, hamarost kiderült, a háló két oldala nagyobb lehetőséggel kecsegteti. Olyannyira, hogy érettségi után azért a kecskeméti kertész szakot választotta, mert a hírös városban komolyabb röplabdaélet zajlott, mint a másik esetleges továbbtanulási célpont Szegeden. Számítása bejött, hiszen 1983-ban aranyat nyert a KSC-vel, s a klubbal begyűjtött egy Magyar Népköztársaság Kupát is. Ekkor már öt éve válogatottnak mondhatta magát, s a címeres meznek is köszönhette, hogy 29 éves korában, 1986-ban kipróbálhatta magát légiósként: fél évtizedre kötelezte el magát a török főváros csapata, a Ziraat Bankasi mellett.

Sokan azt hitték, levezetni tér haza, pontosabban Kaposvárra, ám alaposan rájuk cáfolt, s a csapattal sporttörténelmet írva 1992-ben bajnoki és kupaaranynak is örülhetett. A következő idénytől már trénerként felelt a munkáért, s egy évtized alatt hat bajnoki és hét kupagyőzelmet szerzett a csapattal. Első somogyi edzősködése végén a 201-szeres válogatott a nemzeti csapatot is gardírozta, s kijuttatta – mindmáig utoljára – a 2001-es kontinensbajnokságra. Kaposvárról aztán visszatért Törökországba, az Edemirspor Ereglivel négy év, pontosabban három idény alatt két bajnoki címet nyert – egy esztendőre hazaruccant pihenni Kazincbarcikára, s magyar aranyat szerzett a Vegyésszel. Eregliből Isztambulba hívták a Fenerbahcéhoz, mellyel megnyerte a klub első bajnoki címét, hogy aztán meg is duplázza a helyi aranyak számát. Akkor minden idők legeredményesebb törökországi edzőjeként tért haza, s vállalta el nyáron az átalakult kaposvári gárda irányítását. Hogy április végére ismét duplázzon: edzőként 12. bajnoki és 9. kupaaranyát könyvelhette el, melyet azóta újabb három bajnoki és négy bajnoki elsőséggel toldott meg, s ezzel a kaposvári röplabdacsapat átírta a honi röplabdasport történelmét. A felnőttek mellett a röplabda-akadémia munkáját is felügyeli, azaz feltett célja, hogy a kaposvári röplabda továbbra is a csúcson maradjon.

Online interjú Sisa Tiborral

Online interjú Sisa Tiborral

2011.01.20.

Kilenc évesen már a szülőfalu, Ipolytarnóc csapatában rúgta a labdát, hogy aztán Palócföld büszkesége, a Stécé, a Salgótarjáni BTC játékosa lett, ahol később az NB II-ben is kipróbálhatta magát.

A későbbi pedagógusi végzettséget szerző játékos idő közben belekóstolt az edzősködésbe, a tarjáni Kohásznál rábízták a serdülőket, majd a magyar ifjúsági válogatott következett.

És jöttek sorra a magyar csapatok: közülük a Honvéddal és a Tatabányával NB II-t nyert. A bányászvárosban robbant be igazán a köztudatba, az U19-es válogatottat is rábízták. Harmadik helyen végzett a csapattal az EB-n, kijutott az U20-as vb-re – ő lett az Év edzője is –, ám elvették tőle a csapatot...

A Honvéddal még nyert egy Magyar Kupát, mielőtt Kaposvárra szerződött. A Rákóczival a klub legsikeresebb őszét produkálta, s lassan elérkezünk a tavaszi hadjárathoz...

Online interjú Király L. Norbival

Online interjú Király L. Norbival

2011.01.18.

1989 február 8-án született.

Az érettségizett kaposvári fiú egy ügyvédi irodában titkárként dolgozott az X- faktorig.

Első fellépése Kaposváron, a Szivárvány Moziban volt, ötven ember előtt.


Kedvenc előadói: Little Richard, AC/DC- Brian Johnson.

legmegosztóbb énekes volt az RTL Klub tehetségkutatójának döntőjében, Király L. Norbi, a kaposvári X-faktor a Sonline.hu olvasóinak kérdésére válaszol.

Joe Cocker dalával robbant be a hazai televíziózás történetébe Király L. Norbert 2010 őszén. A kaposvári fiatalember egy ügyvédi irodában dolgozott a somogyi megyeszékhelyen, amikor jelentkezett a televíziós tehetségkutató műsorba. Az X-faktorban hamar kitűnt, hogy igazi showmanre bukkantak a szervezők, s ezt a nézők is támogatták, hiszen Norbi a műsor utolsó előtti fordulójában esett csak ki, s gyakorlatilag bronzérmes lett.
A rekedt hangú énekes valóra váltotta álmát, s most a Sonline.hu-nak ad online interjút, egy hónappal kaposvári koncertje előtt...

Online interjú Szita Károllyal

Online interjú Szita Károllyal

2010.11.25.

1956-ban született Kaposváron. Okleveles agrármérnök, környezetvédelmi szakmérnök.
Nős, két leánygyermeke van.

Az 1990-es önkormányzati választásokat követően Kaposvár alpolgármestere lett a.
1994. december 14-e óta a város polgármestere.
1998-tól 2003-ig országgyűlési képviselő.
1999 évben az év polgármesterévé választották.

A kaposváriak ötödik alkalommal szavaztak bizalmat Szita Károlynak ősszel. A polgármester és a városvezetés nagy erőfeszítéssel látott munkának. Januártól holding irányítja az önkormányzati tulajdonú és gazdálkodású cégeket, a város Kaposváron készülő autóbuszt vásárolt. De mi lesz a Csiky Gergely Színház felújításával, beolvad-e a szemétdíj a közös költségbe, miért drágulnak a kaposvári szolgáltatások?

Online interjú Szávai Ferenccel

Online interjú Szávai Ferenccel

2010.09.29.

Prof. Dr. Szávai Ferenc DSc, rektor, tanszékvezető, egyetemi tanár.

1960. július 5- én született Enyingen.
Felsőfokú tanulmányok: JPTE Tanárképző Kar (1978-1983) - magyar-történelem szakos általános iskolai tanár
KLTE-ELTE (1985-1987) - történelem szakos középiskolai tanár
Eötvös Loránd Tudományegyetem (1989-1991) - politikaelmélet bölcsész előadó
Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem (1996-1998) - német nyelvtanár
Pécsi Tudományegyetem (2001-2003) - német nemzetiségi bölcsész és középiskolai tanár

Tudományos fokozatok:
A Magyar Tudományos Akadémia Doktora (DSc) (2006)


Munkahelyek:
Villányi Mezőgazdasági Szakiskola és Szakközépiskola (1983-1985) - középiskolai tanár

Újhelyi Imre Mezőgazdasági Szakközépiskola (1983) - középiskolai tanár

Pollack Mihály Műszaki Főiskola (1987-1991) - tanársegéd, adjunktus

Magyar Tudományos Akadémia (1991-1993) - aspiráns

Gödöllöi Agrártudományi Egyetem (1993) - adjunktus

Magyar Tudományos Akadémia (BKE) (1993-1995) - tudományos főmunkatárs
Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem (1995-2005) - tudományos főmunkatárs, docens

Budapesti Corvinus Egyetem (2005-) - egyetemi tanár

A Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karának Társadalomtudományi Tanszékének vezetője. A köztársasági elnök 2010. augusztus 1-jétől nevezte ki a Kaposvári Egyetem rektorává.

Online interjú Gelencsér Attilával

Online interjú Gelencsér Attilával

2009.12.16.

1968-ban született Kaposváron.
Nős, két leánya Zsófia és Laura. Családjával Somogyváron él. Általános iskolai tanulmányait Osztopánban végezte, majd Kaposváron a Táncsics Mihály Gimnáziumban érettségizett. 1989-ben elvégezte Kaposváron a Tanítóképző Főiskolát, 1994-ben Pécsett a Janus Pannonius Tudományegyetem testnevelési szakán, majd Szombathelyen német nyelv szakon szerzett diplomát.
2007-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság és Társadalomtumányi karán közoktatási vezetői szakán diplomázott. 1989-2006-ig testnevelés és német nyelv tanítással foglalkozott.
1990-95-ig Diákönkormányzat vezető, 1992-2007 munkahelyi Közalkalmazotti Tanács elnöke, 1995- től napjainkig a Somogyvári Intézményfenntartó Társulás elnöke.
Somogyváron önkormányzati képviselő ’94-től, a Népjóléti Bizottság tagja 1994-98 között, 1998-tól az Oktatási Kulturális és Sportbizottság elnöke, 1998-2002-ig a Jogi- Ügyrendi Bizottság tagja volt.
A Somogy Megyei Közgyűléssel 1998-óta van kapcsolata, amikor az Oktatási Bizottságnak tagja lett. 2002-2006-ig a Somogy Megyei Közgyűlés tagja, a Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának alelnöke és az Oktatási-Közművelődési és Tudományos Bizottság tagja. 2006-óta a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, illetve a DDRFT, a Regionális Egészségügyi Tanács, a Somogy Megyei Területfejlesztési Tanács, az Idősügyi Tanács elnöke.
2009. szeptember 25-től a Magyar Olimpiai Bizottság tagja.
1992-ben a Fidesz somogyvári szervezetének alapítója és azóta tagja, 2003-tól 2007-ig a Fidesz MPSZ Somogy Megyei Elnökségének tagja, a 4-es választókörzetben politikai munkatárs. 2007-óta a Fidesz MPSZ Országos Választmánya tagja.

Online interjú Mergancz Sándorral

Online interjú Mergancz Sándorral

2009.07.22.

Csaknem egy éve, 2008 szeptemberétől áll a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság élén Mergancz Sándor. A rendőr ezredes két évtizede lépett a rendőrség kötelékébe, először a megyei rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályán dolgozott, onnan igazolt át szülővárosába, Marcaliba.

Bűnügyi feladatok után a Kapos Beavatkozó Alosztály vezetője volt, majd négy év különböző misszió következett – csak keveseknek adatik meg, hogy ilyen szinten, a nemzetközi színtéren képviseljék a rendőrséget és Magyarországot. 2006 januárjától főkapitányi megbízatásáig a Kaposvári Rendőrkapitányságot vezette.

A főkapitány már a kezdetekkor nem rejtette véka alá: kemény kézzel fogja irányítani a megye rendőrségét, kollégáitól igényességet és magas szintű szakmai tudást követel. Több változás is történt a megye rendőrségének vezetői állományában.

A hatékonyabb munkaszervezés kiemelt szerepet kapott Mergancz Sándor céljai között. Ennek érdekében napirendre került a bevetési szolgálat Nagykanizsáról Kaposvárra költöztetése, valamint jelentős erők átcsoportosítása a déli területekről a megye középső részeibe és a Balatonhoz.

Online interjú Prukner Lászlóval

Online interjú Prukner Lászlóval

2009.06.02.

Prukner László szülővárosában, Dunaújvárosban kezdte labdarúgó pályafutását, majd a PEAC következett, onnan pedig a SZEOL AK NB I-es együtteséhez igazolt, ahol egy évet szerepelt. 1984-ben került Kaposvárra, az akkori NB III-as Rákóczi játékosa lett. Aktív részese volt a zöld-fehérek nagy menetelésének, s az 1987/88-as szezonban már élvonalbeli játékosként viselte a Rákóczi-mezt. 1989-ben Ausztiába igazolt, ahol már edzette a klub juniorjait, 1996-2000 között pedig a Rákóczi II.-Kaposmérő játékosedzője volt. 2002-ben irányításával bajnokságot nyert a Rákóczi U19-es csapata az NB I/B-s pontvadászatban, míg a felnőtt gárdát 2003-ban bízták rá. Egy évvel később, immár szakvezetőként ünnepelhette az élvonalba jutást, s a Rákóczi újoncként a 12. helyen zárta a bajnokságot. Ezt követően szinte évről-évre klubtörténeti rekordokat döntött vezetésével a Rákóczi. A 2005/2006 és a 2006/2007-es szezonban is hetedik helyen végeztek a zöld-fehérek, egy évvel később pedig a hatodik helyen fejezték be a bajnokságot. Az idei szezonban egy alaposan kicserélődött csapattal végül a kilencedik pozíciót csípte meg a Rákóczi.
Prukner László a középfokú labdarúgó edzői oklevél után a „B\", az „A\" és a „Pro\" licences nemzetközi labdarúgó edzői minősítést is megszerezte.

Kántor Sándor

Kántor Sándor

2009.05.18.

Kántor Sándor 1971. február elsején született Kaposváron. Pályafutását a somogyi megyeszékhelyen kezdte, majd háromszoros bajnokként és kétszeres kupagyőztesként a német Dachauba szerződött, ahol csapatával két alkalommal nyerte meg a pontvadászatot és egyszer elhódította a serleget is. Ezután Olaszországba – Forli, Modena, majd Cuneo – tette át székhelyét. A rendkívül eredményes légióskodását Japánban, a Panasonic Panthers Osaka gárdájában fejezte be.

Bár több kecsegtető ajánlatot is kapott, hazajött. Jelenleg a Kométa-Kaposvár alakulatában üti a labdát. Kántor Sándor nemcsak játékosként segíti a somogyi együttest, hanem a szakmai munkából is tevékenyen kiveszi a részét.

Zarka Péter vezetőedző ténykedését a külföldön szerzett tapasztalataival segíti. Azt egyelőre még nem tudni a világklasszis röplabdázó meddig ölt még magára mezt, de reméljük még jó sokáig csodálhatjuk intelligens, csupaszív és megalkuvást nem tűrő játékát.

Online interjú Tóth Lüszivel

Online interjú Tóth Lüszivel

2009.01.12.

Foglalkozás: tanuló

Született: Kaposvár, 1995, szeptember 3.

A TV2 énekes tehetségkutató versenyében, a Megasztár 4 döntőjében 2008 legjobb női hangjának választották.

Online interjú Gyenesei Istvánnal

Online interjú Gyenesei Istvánnal

2008.08.28.

1948. április 1-jén született Kaposváron. Mérnök, közgazdász, politológus. Nős, három gyermeke van.

1973-85 KISZ és MSZMP megyei és központi apparátusa
1986-90 Somogy Megyei Tanács elnöke
1988: Magyar Olimpiai Bizottság tagja, 1997-2001 alelnöke, 1988-2005 elnökségi tagja
1990-1994; 1998-2006 Somogy Megyei Közgyűlés elnöke
2006-tól független országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Sport albizottságának elnöke
2008 május 19-étől önkormányzati miniszter.

Gyenesei István sportért is felelős önkormányzati miniszterként a pekingi magyar szereplést értékelve a következőket mondta néhány napja munkatársunknak: nem igaz, hogy mélyütést kapott a magyar sport. Egyszerűen ez a kijózanító valóság, s még időben kaptuk a figyelmeztetést. Előbb külön-külön, majd közösen kell átgondolni (és értékelni) újra a történteket; mindenkinek őszintén, a saját háza táján kell söpörnie... Az önkormányzati miniszter a kudarcok háttereként három dolgot említett; az egyik a pénzügyi, finanszírozási gondok, a másik a nem megfelelő, hiányos szakmai műhelymunka, a harmadik pedig az úgynevezett sportegészségügy. Azaz még nagyobb léptékű fejlesztésekre és kutatásokra lesz szükség, ha továbbra is versenyben szeretnénk maradni a világ élsportjával.

Online interjú Gyenesei Istvánnal csütörtök délután négy órától! Kérdezzen már most!

Online interjú Szita Károllyal

Online interjú Szita Károllyal

2008.02.20.

1956-ban született Kaposváron. Okleveles agrármérnök, környezetvédelmi szakmérnök.
Nős, két leánygyermeke van.

Az 1990-es önkormányzati választásokat követően Kaposvár alpolgármestere lett a.
1994. december 14-e óta a város polgármestere.
1998-tól 2003-ig országgyűlési képviselő.
1999 évben az év polgármesterévé választották.

A kaposváriak ötödik alkalommal szavaztak bizalmat Szita Károlynak ősszel. A polgármester és a városvezetés nagy erőfeszítéssel látott munkának. Januártól holding irányítja az önkormányzati tulajdonú és gazdálkodású cégeket, a város Kaposváron készülő autóbuszt vásárolt. De mi lesz a Csiky Gergely Színház felújításával, beolvad-e a szemétdíj a közös költségbe, miért drágulnak a kaposvári szolgáltatások?

Kiemelt témák - SONLINE.HU

Gyermeknapi fotóverseny | Dosszié: gumihulladék-feldolgozó Kaposváron | Megéri előfizetni a Somogyi Hírlapra! | Menekültválság Somogyban | Videók | Így parkoltok ti! | Kaposvári Egyetem | Csiky Gergely Színház | Napi menü | Pécsi Tudományegyetem | K%C3%BCldj%C3%B6n%20h%C3%ADrt! | %C3%9Cgyeletek

Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér