Hírek

2006.03.06. 10:07

Segítséget kér Kirgizisztán

A januárban és februárban Kirgizisztánban történt természeti katasztrófák károsultjainak megsegítésére kért humanitárius segítséget a Kirgiz kormány.

BAMA

Rina Prijivoit bécsi kirgiz nagykövet asszony budapesti útján személyesen azzal a kéréssel fordult a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet igazgatójához Lehel Lászlóhoz, hogy lehetőségeihez mérten támogassa a nagy havazásban és lavinaomlásban megrongálódott több mint 2000 ház, iskola, közösségi épület rendbehozatalát. A 2005-ös forradalmi kormányváltást követően egyre nehezebb helyzetbe került embereket az év eleji természeti csapások még súlyosabb életkörülmények közé sodorta. Több ezren maradt otthon, ruha és élelmiszer nélkül.

A Segélyszervezet a közép-ázsiai térségben évek óta több központtal, folyamatosan dolgozik, melynek kapcsán már a megkeresés előtt a tervek között szerepelt egy fejlesztési program indítása Kirgizisztánban.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet ezúton is felhívással szeretne fordulni a magyar lakossághoz, hogy pénzadományokkal támogassák a kirgiz károsultakat.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet adomány-számlaszáma:

OTP Bank – 11705008-20464565

(a közlemény rovatban tüntessék fel, hogy Kirgizisztán)

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet adomány-számlaszáma:

OTP Bank – 11705008-20464565

(a közlemény rovatban tüntessék fel, hogy Kirgizisztán)

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!