Kaposvár, Marcali kapcsolódik a pécsi projekthez

2009. február 22. 08:29 Balassa Tamás
A Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódó regionális fejlesztésekre kétmilliárd 865 millió forintos kerete van a dél-dunántúli regionális tanácsnak.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Az első fordulóban kiosztott pénzekből Marcali és Kaposvár is részesül, hangzott el a tanács sajtótájékoztatóján. Kaposvár a Nostra Ifjúsági Alkotó és Szórakoztató Központ létrehozásához nyert 571 millió 990 ezer forintot. Marcali a kulturális korzó, a helytörténeti múzeum bővítéséhez és látogatóbarát környezet kialakításához nyert 210 millió 133 ezer forintos támogatást.Százötven regisztrált, döntően diplomás álláskereső már megtalálta számítását az Európai Kulturális Főváros (EKF) 2010-es pécsi programjában. Ennyi fiatal kap munkát jobbára programszervezőként a régióban. Somogyból 28 pályakezdőt alkalmaznak.

Az Új munkahelyek a sikerért elnevezésű, kiemelt munkaerő-piaci pályázatot a regionális munkaügyi központ hirdette meg. Gyuricza Ágnes titkársági osztályvezetőtől megtudtuk: három évig alkalmazzák mintegy egymilliárd forintos ráfordítással a fiatalokat. Többségük diplomás, elvétve középfokú végzettségű álláskereső. Száznegyvenöt munkáltató 358 álláshelyre pályázott. A helyszín miatt értelemszerűen kétharmad részt baranyaiak nyertek, száz fiatal ott kap munkát. Sikeres volt viszont a regionális központ azon törekvése, hogy a régió másik két megyéje is szerepet kapjon a képzéssel kezdődő EKF-foglalkoztatásban.

Az eredményes somogyi pályázatok között a csurgói önkormányzat, a marcali kulturális központ, a nagyatádi művelődési ház, valamint a kaposvári Együd művelődési központ, a megyei múzeumok igazgatósága és a Tourinform iroda két-két elhelyezkedést biztosít.

Egy-egy fiatal alkalmazására nyert 130-180 ezer forintos fizetést a balatonföldvári és a fonyódi turisztikai egyesület, a barcsi, a kaposvári és a Pogányvölgyi kistérségi társulás, a boglári Helyiérték egyesület, a kaposvári, a kőröshegyi és a zamárdi önkormányzat, a Nagybajomi Településfejlesztési Kft., a somogyvári apátság, a siófoki tourinform, a Völgy Hangja és a Zselic egyesület, valamint a Kaposvári Egyetem Pannon Lovas-akadémiája és a megyei levéltár.

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Kaposvár, Marcali kapcsolódik a pécsi projekthez

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

Szokott jógázni? Akkor most figyeljen

Ausztrál kutatók megállapították, hogy a mozgásforma káros is lehet.

Hét magyar alkotó is dönt majd az Oscar-díjakról

Hét magyar alkotó is dönt majd az Oscar-díjakról

Meghívta őket az amerikai filmakadémia.

Megyei Piactér