Kétmilliárddal tolta meg az állam a siófoki kézisek sportcsarnoképítését

2017. január 5. 05:09 , Legutóbb frissítve: 2017. január 5. 07:19 Kolumbán Tünde

Kétmilliárddal tolta meg az állam a siófoki kézisek sportcsarnoképítését

Februárban újraindul a siófoki Kiss Szilárd sportcsarnok építése, ami jelenleg szerkezetkész állapotban áll az egykori kenyérgyár helyén. A december közepén megjelent Magyar Közlönyben olvasható kormányhatározat szerint 1,9 milliárd forint állami pénz jut a multifunkciós létesítményre.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

2015-ben kezdődött el a munka

Valamivel több, mint két éve jelentették be Siófokon, hogy a helyi kézilabdaklub beruházásában ezer fő befogadására alkalmas sportcsarnok épülhet a városi sportcentrum szomszédságában. Az első
hírek úgy szóltak, hogy a klub mintegy 800 millió forint TAO támogatásból valósítja meg a hiánypótló komplexumot. Az építkezés 2015-ben el is kezdődött, de csak a szerkezetkész állapotig jutott. Az építkezés megrekedése az elmúlt időszakban nemcsak politikai csatározások, de állandó szóbeszéd tárgyává is vált Siófokon. A folytonos találgatások kapcsán Fodor János, a kézilabda klub ügyvezetője többször is úgy nyilatkozott, mindent megtesznek azért, hogy a sportcsarnok elkészüljön, de a klubnak gondot okozott a társasági adó felajánlások összegyűjtése. Az ügyben az elmúlt nyár vége hozott fordulópontot, amikor a kézilabda klub beruházásában megépült sportkollégium átadásakor bejelentették, hogy a sportcsarnok befejezéséhez a klub állami támogatásra számít.1500 fő befogadására lesz lehetőség

Mostanra ez tényszerűvé vált és nem vitatható. Ezt bizonyítja kormánydöntésről szóló határozat. Február közepén szeretnénk folytatni az építkezést, és jövő év végére kívánjuk befejezni – mondta a Siófok Kézilabda Klub ügyvezetője, aki arról is beszélt, hogy a magyar állam nemcsak a beruházás befejezéséhez szükséges anyagi alapot teremtette meg a megítélt 1,9 milliárd forinttal, hanem a sportkomplexum területét is megvásárolja a siófoki önkormányzattól. A sportcsarnok ezzel állami tulajdonba kerül úgy, hogy a komplexumot 25 éven át a Siófok Kézilabda és Tenisz Klub tartja fenn. A sportcsarnok befogadóképességét eredetileg ezer főre tervezték, most azonban úgy tűnik, hogy 500 fővel növelnék a férőhelyek számát, az üzemeltetési költségek optimalizálása érdekében pedig megújuló energiákat szeretnének alkalmazni az építkezés során.

Ilyen most az épület Ilyen most az épület


A Siófok Kézilabda és Tenisz Klub 2013-ban vette át a városi sportcentrum működtetését az önkormányzattól és az elmúlt három évben mintegy 2 milliárd forint értékű fejlesztést hajtott végre a területen. Felépült egy edzőcsarnok, teniszpályákat alakítottak ki, elkészült a sportkollégium és építés alatt van egy úgynevezett szivacskézilabda csarnok, ahol a legkisebb sportolók sajátíthatják majd el a sportág alapjait szivacslabdával. Innen a csarnok elnevezése is.

Támogatást kértek az önkormányzattól

– A Siófok Kézilabda és Tenisz Klub ügyvezetőjeként éppen egy évtizede hiszek töretlenül abban, hogy Siófokon helye van az élsportnak, értelme az utánpótlás nevelésnek és jövője a létesítmény-fejlesztésnek – mondta Fodor János ügyvezető, aki a klub kiemelt feladataként tekint a jövő sportolóinak képzésére. A városi sportcentrum egyben az utánpótlás nevelés központja is. A gyerekek képzésével a kézilabda klub közfeladatot vállal át az önkormányzattól.– Ahhoz, hogy a sportcentrum, mint Siófok sportbázisa teljes képet mutathasson, be kell fejezni a szivacskézilabda csarnokot, és a központi épület megépítése is elodázhatatlan, hiszen ezek a létesítmények az utánpótlás-nevelés alappillérei – magyarázta a klubvezető. Hozzátette: eddigi fejlesztéseiket meg tudták valósítani önállóan, de erejük véges, ezért kértek a siófoki önkormányzattól támogatást. – Segítségre az utánpótlás nevelés miatt van szükségünk – húzta alá Fodor János, aki egyben azt is hangsúlyozta: hogy nem saját maguknak kértek pénzt, amikor azt javasolták, hogy a város járuljon hozzá a sportcentrum területén már zajló és a tervezett építkezésekbe. – Siófok ezzel saját vagyonát építi, gyarapítja. A munka- és a szivacskézilabda csarnok, a kollégium valamint a központi épület Siófok tulajdonába kerülhetne. A város vagyona ezzel több milliárd forint értékkel lehetne gazdagabb – emelte ki a klubvezető.


Hét lépcsős fejlesztési program


A Kiss Szilárd Sportcsarnok a Siófok Kézilabda és Tenisz Klub hét lépcsőből álló fejlesztési programjának legjelentősebb eleme, egyben Siófok egyetlen milliárdos nagyságrendű sportberuházása, amely a 2014 októbere óta tartó önkormányzati ciklusban a városhoz köthető. Siófokon jelenleg nincs olyan fedett komplexum, amely jelentősebb rendezvények megtartására alkalmas volna, a Siófok Kézilabda  Klub NB-1es hazai mérkőzéseinek évek óta a Beszédes József Általános Iskola maximum 600 főt befogadni képes tornaterme ad otthont. A csarnok megépülése nem csupán a sportklub, hanem a város érdeke is, hiszen az épület a legkülönbözőbb rendezvények otthonául szolgálhat.

A hét ütemből álló fejlesztési program részeként eddig a Déli utcai munkacsarnok és a sportkollégium valósult meg, és épül a szivacskézilabda csarnok. Ugyanennek a csomagnak az eleme a még csak terveken szereplő központi épület, ahol oktatótermet és új öltözők kapnak majd helyet. A jelenlegi hely ugyanis egyre szűkösebb annak tudatában, hogy közel 300 gyerek kézilabdázik a siófoki klubnál.

 

Ajánlott cikkek

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Kétmilliárddal tolta meg az állam a siófoki kézisek sportcsarnoképítését

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

Ön megkóstolna egy ciánkék levest?

És ha cián nem lenne benne? Itt az új hülyeség, az unikornis rámen.

Dimenziókapukon ugrathatunk át ezen az őrült biciklis videón

Ezt megnézzük -> erősen elkezdjük kívánni, hogy bárcsak mindez valósággá válna.

Jesus máris majdnem csodát tett, de megúszta a Tottenham

Jesus máris majdnem csodát tett, de megúszta a Tottenham

Lloris két gólpasszt adott a Citynek, de felállt innen is Manchesterben a londoni csapat.

Vasárnapi sportműsor: kézi-vb magyar–dánnal, topligák, NFL

Tenisz Australian Open • Asztalitenisz World Tour Budapesten • Fehérvári EBEL-meccs.

Gyász: a Dunakeszi fiatal futsalosa az áldozatok közt, hétfőn gyásznap

Gyertyagyújtás a fiatal játékos emlékére. Gyásznap Magyarországon.

FTC: német védekező középpályás érkezik – sajtóhír

FTC: német védekező középpályás érkezik – sajtóhír

A Ferencváros vasárnap bejelentheti a Dortmundban nevelkedő játékos szerződtetését.

La Liga: Ramos megint tarthatatlan volt, újra nyert a Real

Három győzelem nélküli meccs után a Málaga ellen összejött a siker – CR mindent kihagyott.

Gyász: részvétet nyilvánított az Újpest, játékosuk testvére az egyik áldozat

Az NB I-es klubok közül a Videoton is részvétét fejezte ki.

Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér